Naslovna » Izlasci » Sajmovi » TOB na 36. Beogradskom sajmu turizma

TOB na 36. Beogradskom sajmu turizma

Na 36. Beogradskom sajmu turizma, koji se održava od 27. februara do 2. marta, Turistička organizacija Beograda (TOB) će predstaviti turističku ponudu našeg grada u četiri posebne programske celine.

Prvi dan biće posvećen obeležavanju stogodišnjice početka Velikog rata koncertom umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”. Podsećanje na Srbiju i Beograd tog doba dočaraće Marš na Drinu, Tamo daleko, Marš vojvode Stepe, Kraljevo kolo, Oficirsko kolo i drugo.

Drugi dan biće posvećen jubileju – 60 godina od osnivanja Turističkog saveza Beograda. Posetioci sajma imaće priliku da se sete ili saznaju više o turizmu u glavnom gradu u prošlom veku uz pomoć ansambla „Stanislav Binički” i melodija sa nekadašnjeg festivala „Beogradsko proleće”, koje će uz pomoć TOB-a ovog proleća nastaviti tradiciju.

Treći dan sajma najavljuje promociju Savamale, ambijentalne celine Beograda kakav je nekad bio i kakav bi mogao da bude još privlačniji i zanimljiviji Beograđanima i turistima. Istog dana, a u skladu sa duhom i tradicijom Savamale, održaće se promocija i degustacija srpskih vina In Vino, uz muziku iz međuratnog perioda.

U okviru promocije Beograd na rekama, četvrtog dana sajma, TOB će najaviti 11. Beogradski karneval brodova, tradicionalnu gradsku manifestaciju koja će se održati 5. jula na Savskom pristaništu, Beogradski festival piva, Latino maraton i Fiš fest. Na bini u Hali 4 umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” nastupiće u 14.00. Radio Laguna će pripremiti poseban muzički program u skladu sa temama nastupa i pobrinuti se za atmosferu na štandu TOB-a.

U okviru poslovnih aktivnosti, tokom prva dva dana sajma, 27. februara u 13.00 TOB će potpisati protokole o saradnji sa Grand Casinom Beograd, a 28. februara u 13.00 sa Beogradskim sajmom. U četvrtak u 13.45 časova održaće se prezentacija suvenira Beogradska marama, kreatorke Marijane Mateus. Takođe, na štandu TOB predstaviće se Sekretarijat za privredu i Telekom Srbija.

Na 36. Beogradskom sajmu turizma, uz oko 1.000 izlagača iz velikog broja zemalja, učestvovaće i renomirani medij World Travel Channel iz Turske. Ekipa ove televizije je prošle godine boravila u srpskoj prestonici, kada je snimila putopisni film o Beogradu, a ove godine će snimiti film o ovogodišnjem sajmu turizma i dešavanjima u gradu u tom periodu. (Beoinfo)

loading...