Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Uroš Dojčinović: Desde el Alma, 26. februara

Uroš Dojčinović: Desde el Alma, 26. februara

U Velikoj dvorani Sava centra, 26. februara od 20.00, koncert „Desde el Alma“ održaće Uroš Dojčinović, povodom obeležavanja četrdesetogodišnjice rada. Cena karte je 800 dinara.

Na bini će biti i Kamerni orkestar Rocher i Duo Rosetta.

Po navodima azijskog lista The Nation Ambasador srpske kulture, a po američkim medijima gitarista broj 1 sa ovih prostora, Uroš Dojčinović je održao više od 3.000 koncerata širom sveta. Izvođač, kompozitor, muzikolog, pedagog i muzički publicista gostovao je i u velikom broju radijskih i televizijskih emisija, održao nekoliko stotina predavanja i seminara i bio u međunarodnim žirijima na raznim festivalima.

Od svog prvog solističkog koncerta, tokom četiri burne decenije, objavio je više od 60 diskografskih izdanja! Zanimljivo je da je 1992. godine proglašen za počasnog američkog građanina.

Na koncertu „Desde el Alma“ publiku će uvesti u svet virtuoznih ali i lirskih tonova, prezentujući vrhunsko tehničko umeće i maestralnu interpretaciju.

Kompozicije posebno kreirane za ovu priliku, uglavnom inspirisane folklornim zvucima, premijerno predstavljaju bogatu tonsku lepezu dela koja odušu autentičnim etno zvucima Mediterana, Balkana, severa Evrope i Latinske Amerike. Program će činiti i kompozicije Vivaldija, Paganinija, D. Kneževića i P. Milojkovića. (danubeogradu.rs)