Naslovna » BG servis » Zelenilo Beograd: Više intervencija zbog olujnog vetra

Zelenilo Beograd: Više intervencija zbog olujnog vetra

Operativni tim za hitne intervencije JKP Zelenilo Beograd, koji dežura 24 časa, danas i juče je intervenisao više puta po pozivu građana zbog vetrolomova i vetroizvala na teritoriji svih deset gradskih opština.

Danas do 12.00 intervenisalo se na 12 lokacija u gradu: na zelenoj površini kod restorana „Ušće“, u Bloku 10, Abardarevoj ulici, kod okretnice autobusa 48 na Miljakovcu, Gročanskoj 38, Radovana Dragovića 14, Omladinskih Brigada 18b, Radoslava Grujića, Milana Rakića 7, Antifašističke borbe 65, Viktora Igoa 3 i na uglu Višnjičke i Ulice Vojvode Micka.

Tokom noćnog dežurstva operativni tim Zelenila je zbog olujnog vetra intervenisao na 14 lokacija u gradu: u Lipovačkoj 14, Takovskoj 9, Ratka Mitrovića 42, Braće Škerović, Radničkoj 5c, Stojana Matića 43, Crnotravskoj, Orlović Pavla 16, Grčića Milenka, na Gundulićevom vencu 35, kod restorana „Ušće“ i na Savskom nasipu bb. Samo sedam intervencija je bilo na javnim zelenim površinama, dok su ostale bile na privatnim posedima.

Šteta je pričinjena na jednom automobilu prilikom preloma grane sa jasena kod restorana Ušće, u Ulici Orlović Pavla preko puta broja 16, gde se prelomila grana javora i oštetila automobil, i u ulici Viktora Igoa kod broja 3, gde se izvalilo stablo kiselog drveta i palo preko kolovoza i trotoara, pri čemu je oštećen jedan automobil. Na ostalim lokacijama nema štete.

Beograđani mogu da prijavljuju slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu naneti materijalnu štetu ili ugroziti bezbednost građana, objekata i instalacija, dežurnoj službi JKP Zelenilo Beograd, Bulevar Vojvode Mišića 85a, na telefon 2650-683. Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a. (Beoinfo)