Naslovna » BG servis » Zrenjaninski put: Povećana bezbednost na najosetljivijem delu

Zrenjaninski put: Povećana bezbednost na najosetljivijem delu

Do kraja aprila Zrenjaninski put biće bezbedniji! Radi se na semaforizaciji tri raskrsnice, zameni deset semafora, kao i na postavljanju ograde koja će razdvajati dve saobraćajne trake.

Radi se o deonici puta između Pančevačkog mosta i naselja Ovča i Borča dugog četiri kilometra, koja je jedna od najkritičnijih saobraćajnica u Beogradu. Prema izveštajima MUP-a jedan od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća je pretrčavanje preko ulice van pešačkog prelaza i vožnja suprotnom saobraćajnom trakom. U poslednje tri godine na tom delu puta dogodile su se 803 saobraćajne nesreće, u kojima je povređeno 355 lica; nastradalo je 13, a samo prošle godine ovde je stradalo sedam osoba.

U okviru ovog projekta realizovaće se sledeće aktivnosti: semaforizacija nesemaforisanih bočnih prilaza, semaforisanje tri nove raskrsnice – raskrsnica Zrenjaninski put – Save Kovačevića – Sutjeska 1 (Pošta Krnjača), Zrenjaninski put – pešački prelaz ispred benzinske stanice MOL i Dolovske ulice, kao i raskrsnica Zrenjaninski put – pešački prelaz iza benzinske stanice MOL ispred Pakračke ulice u zoni autobuskog stajališta „Novo naselje“.

Biće razdvojen kolovoz po smerovima postavljanjem zaštitnih ograda kako bi se sprečila vožnja u kontra smeru, obeleženi pešački prelazi na raskrsnici Zrenjaninskog puta sa Ulicom Ivana Milutinovića i put za Ovču (raskrsnica Zrenjaninski put – ulazak u naselja Borča i Ovča), uveden jednosmerni režim saobraćaja na uličnoj mreži koja se nalazi u zonama raskrsnicama kod EDB u Krnjači i restorana „Bitolj“, kao i zona usporenog saobraćaja na servisnim saobraćajnicama između ulica Branka Momirova i Partizanski blok ulica 1, sa obe strane Zrenjaninskog puta. (Beoinfo)

loading...