Naslovna » Izlasci » Festivali » 61. Kratki metar od 2. do 6. aprila
Kratki metar - LOL
Kratki metar - LOL

61. Kratki metar od 2. do 6. aprila

Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, 61. Kratki metar, biće održan od 2. do 6. aprila, u Domu omladine Beograda, Dvorani KCB i bioskopu Fontana.

U konkurenciji za zvanične nagrade festivala biće 53 filma, a u selekciji domaćeg filma, od 82 kandidata odabrano je 31 ostvarenje. Selektorke manifestacije, čiji je slogan „LOL“, ove godine su Aleksandra Milovanović i Danica Nikolić.

Pored filmova publici će se predstaviti i desetak zanimljivih gostiju iz inostranstva.

Osim takmičarskog, festival će biti propraćen i brojnim revijalnim programima. Cena ulaznice je 150 dinara. (danubeogradu.rs)

PROGRAMI

»»» 61. Kratki metar – pogledajte program!

Program „Komšiluk“ posvećen je zanimljivim filmovima iz regiona, dok je program DIJASPORA posvećen novim filmovima naših mladih autora koji su studirali van Srbije i prve profesionalne filmove realizovali u SAD, Španiji, Švajcarskoj.

Program „Vrelo“ angažovanim dokumentarnim filmovima pokreće dijalog na nekoliko vrućih društvenih problema.

Program „Zabranjeni glasovi: Top 10 selektora“ izuzetno zanimljivih srednjometražnih i dugometražnih angažovanih filmova koji će u nekoliko programskih celina biti prikazivani u Dvorani KCB.

Program „Smeh: univerzalna čežnja“ realizovan je u saradnji sa Eurochanell-om i predstavlja izbor od 21 najbolje kratke evropske komedije.

Program „RIFF on Tour, Italian showcase“ predstavlja izbor najboljih filmova Festivala nezavisnog filma u Rimu sa kojim će naš Festival prvi razmeniti sadržaje.

Program „Edinburg – 10 filmova u 10 dana“ realizovan je u saradnji sa Aleksandrom Kovač i profesorom Jatijem Durantom sa Umetničkog koledža u Edinburgu i predstavlja saradnju studenata animacije i studenata master programa komponovanja muzike za film.