Naslovna » Izlasci » Film » Ciklus ekvadorskih filmova od 27. marta
En el nombre de la hija / U ime ćerke
En el nombre de la hija / U ime ćerke

Ciklus ekvadorskih filmova od 27. marta

U Institutu Servantes (Čika Ljubina 19), od 27. marta biće organizovan ciklus ekvadorskih filmova „Cilj Ekvador. Četiri pogleda na ekvadorski film“.

U saradnji sa Ambasadom Ekvadora tokom marta i aprila biće prikazana četiri filma novije produkcije ove zemlje.Za dž

Manifestaciju će svečano otvoriti ambasador Ekvadora u Mađarskoj i počasni konzul Ekvadora u Beogradu, u četvrtak, 27. marta u 19.00.

Ulaz je slobodan, a svi filmovi će biti prikazani sa titlovima na srpskom jeziku. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Četvrtak, 27. mart (19.00) Pescador / Ribolovac
Blankito živi sa svojom majkom u Matalu, ribarskom seocetu na severnoj obali Ekvadora. Za razliku od većine muškaraca u selu, on nije riboovac, ne ume da baca mrežu a nije ni zainteresovan da nauči: oseća se kao da mu tu nije mesto i da sudbina ima za njega druge planove. Svakodnevno preti da će otići u Gvajakil u potrazi za svojim navodnim ocem, poznatim političarom kojeg nikad nije upoznao. Jednog dana, jedan neobičan događaj poremetio je učmalu seosku rutinu: plima je donela na obalu plaže drvene kutije sa paketima u obliku cigala, uvijenim u plastiku i punim kokaina. Blankito nije svestan da će mu dani koji će uslediti doneti više uzbuđenja nego što ga je ikad bilo u mirnom Matalu. Film se temelji na stvarnim događajima.

Subota, 29. mart (19.00) En el nombre de la hija / U ime ćerke
Manuela nosi ime po svome ocu, socijalisti i ateisti, ali njena baka, konzervativna katolkinja, insistira da joj da ime koje nose sve prvorođene devojčice u familiji, generacijama unazad: Dolores. Priča se odvija u dolini ekvadorskih Anda 1976. godine. Manuela i njen mlađi brat, Kamilo, ostaju na čuvanju kod babe i dede na porodičnom imanju, gde u društvu rođaka provode raspust. Odlučna da brani ideje svog oca, suprotstavlja se stavovima svojih rođaka i babe i dede, ali će je jedan neočekivani susret primorati da se suprotstavi samoj sebi.

Subota, 5. april (19.00) Abuelos / Dede
Lično putovanje u potrazi za dedama. Za Remom, samoukim ekvadorskim lekarom koji želi da otkrije lek za besmrtnost. Za Huanom, militantnim komunistom koji je ubijen tokom čileanske vojne diktature 1973. Jedna unuka koja raste između egzila i magičnog sveta. Dve priče, jedna bliska, druga zakopana. Dva sna koji se odigravaju u dvema sredinama: jedan u šumovitim planinama, drugi na suvom i napuštenom terenu.

Subota, 12. april (19.00) Sara, la espantapájaros / Strašilo Sara
Jednoj skromnoj porodici dozlogrdilo je da im ptice stalno jedu kukuruz sa njihovih polja. Jujari, najmlađi sin napravio je strašilo, ali je ono proizvelo suprotan efekat: budući da je bilo previše lepo počelo je da privlači ptice. Strašilo je jednoga dana oživelo i ispričalo Jujariju da joj je najveća želja da poleti. Ovaj san ju je odveo u planine. Na tom putu upoznaje likove iz andske mitologije: guagua jarca, Taita Ćuro, Kurikinku, duha od mahovine, Ćifiću, drvo koje hoda, šumu koja govori, vodeno oko i druge.

loading...