Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » E-Play: Nadam se da nas čeka lepa budućnost
E-Play
E-Play

E-Play: Nadam se da nas čeka lepa budućnost

Basistkinju benda E-Play, Maju Cvetković, odlučili smo da svašta pitamo povodom predstojećeg koncerta njenog benda, koji će se održati u subotu, 22. marta, u klubu Gun.

Dugo se pripremate za ovaj koncert. Tu ste Trut, Danilo i ti; u bendu nema gitaristkinje Biljane Todorovski?
– Biljana je na porodiljskom odsustvu. Nov nam je samo bubnjar (mada je on već dve godine sa nama): Goran Ljuboja Trut jedan je od najboljih deset bubnjara u zemlji i uspeo je da se prilagodi bendu E-Play ali i da unese neke novine. Njegova dragocena osobina je što je stalno vedar i pozitivan. Gitarista Danilo Nikodinovski je u bendu više od pet godina i zaista odlično sarađujemo. Uspeo je da formira poseban stil sviranja, tj. stil koji se razlikuje od njegovog dosadašnjeg rada. Nadam se da nas, ovako zajedno, čeka lepa budućnost.

Kako se spremate za predstojeći koncert?
– Posle bezbroj proba prošle nedelje održali smo veoma uspešan koncert u Nišu. Sastavljamo listu pesama za koncert u Beogradu koji će biti 22. marta u Gun klubu. Većina nas se bavi i sportom – pošto nam je kondicija neophodna. Najbitnije je da koncert dobro odsviramo i da budemo lepo raspoloženi. Nadamo se da će publika to da prepozna i podrži.

Nedavno je bend predstavio i novi singl „Heroji“. Kome je pesme posvećena?
– Na domaćoj sceni ima pesama koje se bave sličnom tematikom. Takvi tekstovi nastaju kada se razočaraš u neke ljude za koje si mislio da su sinonim herojstva u nekom tvom svetu. Valjda se to često dešava i onda svi želimo da to i zabeležimo.

E-Play je bend koji je na sceni uspeo da se održi više od deset godina. Kako se vaša publika „drži“?
– Publika se menja ali ne previše, ona prosto raste sa nama. Sve je manje srednjoškolaca na koncertima srpskih alternativniih bendova, ali iskreno se nadam da će se to promeniti jer su mladi ljudi potrebni na koncertima – oni daju energiju. Nažalost, oni su „zatrpani“ raznoraznom plitkom muzikom koja se besomučno vrti na srpskim TV kanalima. Mladu publiku treba edukovati. E-Play širi svoju publiku iz dana u dan. Pesma „Divan dan“ je uspela da spoji najrazličitije ljude i ukuse. Ima veliki broj pregleda na YouTube-u što govori i o tome da će nas neki samo po toj pesmi pamtiti. Drago mi je da je ta pesma otvorila mnoga vrata. Plan nam je da sviramo što više i u Srbiji i u regionu. Ono što nam sledi, posle Beograda, koncerti su u Pančevu, 5. aprila, i u Novom Sadu, 11. aprila.

Dakle, previše je „plitke“ muzike, TV kanali su „okupirani“ – odakle se onda čuje vaš „E-glas“?
– Ima dovoljno mesta za sviranje. Nedavno smo imali promociju u Mikseru i bilo je sjajno. To je novi prostor koji dobro funkcioniše. Odlučili smo se za Gun Club pošto nikada do sada nismo tamo svirali. Ima mesta za sviranje – treba samo pravilno da ih koristimo. (danubeogradu.rs)

loading...