Naslovna » Izlasci » Izložbe » Galerija Štab: Srba Travanov – Inverzivnakonstrukcija
Srba Travanov - Inverzivnakonstrukcija
Srba Travanov - Inverzivnakonstrukcija

Galerija Štab: Srba Travanov – Inverzivnakonstrukcija

Od 27. marta (21.00) do 9. aprila u Galeriji Štab (Crnogorska 10) biće otvorena izložba „Inverzivnakonstrukcija“ čiji je autor Srba Travanov, koji učestvuje i u pokretanju novog izlagačkog prostora u glavnom gradu Srbije.

Galerija Štab, ispod Brankovog mosta, mesto je prvog predstavljanja Travanova posle izložbe „Mobilkonstrukt“ koja je održana krajem 2011. godine u Salonu Muzeja savremene umetnosti.

Umetničko delovanje Travanova obuhvata različite medije i kontekste, a prepoznatljiva matrica njegovog rada stoj i u relaciji slika-fotografija-objekat, kojom gradi konstrukte različitog karaktera – eksponate, instalacije, kolaže… Travanov pojedine projekte radi već decenijama, kao što su „Komercmuzej“ i „Mobilkonstrukt“. Izložba se sastojala od više stotina radova nastalih u proteklih dvadesetak godina.

„Konstruišemo konstrukciju po planu“ i „montažom elemenata gradimo nove konstrukcije“, idejna je osnova tog projekta, koji je Travanov započeo još 1989. godine, a zasnovan je na ranijem projektu „Mobilna konstrukcija“, koji je predstavio delom 2005. u Galeriji Zvono.

Umetnik će u Galeriji Štab izložiti tridesetak radova sa kojima će posetioci moći da se upoznaju u naredne dve nedelje. Ovom prilikom Travanov promoviše i katalog „Konstrukcija X“, umetnički dokument prostora i vremena u kome autor radi i stvara. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.