Naslovna » BG servis » Gradiće se hala za KK Partizan i KK Crvena zvezda
Partizan - Crvena zvezda (foto: KK Partizan)
Partizan - Crvena zvezda (foto: KK Partizan)

Gradiće se hala za KK Partizan i KK Crvena zvezda

Privremeni organ grada Beograda dao saglasnost na Zaključak Vlade Republike Srbije o izgradnji sportske dvorane za KK Partizan i KK Crvena zvezda.

Privremeni organ grada Beograda usvojio je odluku kojom je data saglasnost na zaključak Vlade Republike Srbije o pribavljanju nepokretnosti – objekta sportske dvorane u javnu svojinu Republike Srbije putem zajedničke izgradnje sa gradom Beogradom.

Ovom odlukom omogućeno je da Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije započne proces izgradnje sportske dvorane za KK Partizan i KK Crvena zvezda. Saglasnost je odmah upućena Vladi Republike Srbije.

Na ovaj način rešen je spor između grada Beograda i Republike Srbije u vezi sa susvojinom nad novom sportskom dvoranom. Zbog ovog spora izgradnja sportske dvorane, najavljena pre više godina, još nije ni počela.

Privremeni organ grada Beograda je odmah po izboru ovlastio novopostavljenog gradskog javnog pravobranioca Katarinu Žeželj da otpočne pregovore sa Republičkim sekretarijatom za zakonodavstvo kako bi se našlo, na zakonu zasnovano, rešenje za spor u vezi sa izgradnjom sportske dvorane. Posle višemesečnih dogovora pronađeno je rešenje na osnovu koga je moguće da Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije odmah, po odluci Vlade, raspiše tender za izgradnju trenažne sportske dvorane za košarkaše Partizana i Crvene zvezde. Udeli Republike Srbije i grada Beograda u vlasništvu nad novom halom, koju će košarkaši Partizana i Crvene zvezde samo koristiti, biće određeni dogovorom do završetka izgradnje objekta.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije je u budžetu za 2014. godinu kao i planom za 2015. i 2016. godinu obezbedilo sredstva za izgradnju sportske dvorane. Grad Beograd je obezbedio zemljište, platio naknadu za gradsko građevinsko zemljište, obezbedio infrastrukturno opremanje parcela na kojoj će biti izgrađena sportska dvorana, kao i potrebne dozvole da izgradnja počne. Posle završenog procesa javne nabavke za izvođača radova koju će sprovesti Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije izgradnja sportske dvorane će moći da otpočne još tokom ove godine. (Beoinfo)

loading...