Naslovna » Izlasci » Izložbe » Institut Servantes: Crno-bele fotografije Voje Pešterca
Vojislav Pešterac: Grad umetnosti i nauke
Vojislav Pešterac: Grad umetnosti i nauke

Institut Servantes: Crno-bele fotografije Voje Pešterca

Od 25. marta (19.00) do 30. aprila Institut Servantes (Čika Ljubina 19) otvoriće izložbu crno-belih fotografija „Grad umetnosti i nauke – Valensija 2012“ čuvenog srpskog fotografa Vojislava Voje Pešterca.

Na izložbi će biti predstavljeno 30 crno-belih fotografija na kojima autor predstavlja lepotu širom sveta poznatog Kalatravinog „Grada umetnosti i nauke“ u Valensiji. Radi se o jedinstvenom arhitektonskom, kulturnom i zabavnom kompleksu koji su projektovale svetski priznate arhitekte Santjago Kalatrava i Feliks Kandela.

Fotograf Vojislav Voja Pešterac, oduševljen lepotom ovog arhitektonskog kompleksa, u jednom dahu 18. februara 2012. napravio je seriju crno-belih fotografija. Na njima se vidi posebnost ovog arhitektonskog, kulturnog i zabavnog kompleksa.

„Grad umetnosti i nauke“ (Ciudad de las Artes y las Ciencias) nalazi se u Valensiji i predstavlja pravo arhitektonsko remek-delo. Do danas ovaj kompleks jedan je od najistaknutijih primera moderne arhitekture. U okviru ovog kompleksa nalaze se, između ostalog, planetarijum, galerije, okeanografski park, opera i muzej nauke. Prostire se na 350.000 kvadratnih metara i smatra se jednim od najznačajnijih arhitektonskih projekata u Španiji u protekloj deceniji.

Ulaz je slobodan. (danubeogradu.rs)

loading...