Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Izabrane najbolje fotografije Novog Beograda
Goran Radosavljević - Pejzaž u magli

Izabrane najbolje fotografije Novog Beograda

Na konkursu za izbor najbolje fotografije Novog Beograda prvu nagradu dobio je Goran Radosavljević za fotografiju „Pejzaž u magli“.

Opština Novi Beograd već tradicionalno, od 2002. godine, povodom Dana opštine, organizuje i raspisuje nagradni konkurs za izbor najbolje fotografije. Konkurs se organizuje svake druge godine (bijenale) i do sada je svojim učešćem više hiljada zaljubljenika u fotografiju potvrdilo da je Novi Beograd stalna i nepresušna inspiracija.

Osim Radosavljevića, nagrade su dobili i Dario Marić, za fotografiju „Siluete Novog Beograda“ i Predrag Todorović, autor fotografije „Pauza za partiju šaha“. Pohvale su dobili Zoran Radobeg, za kolekciju fotografija „Bogeyman city“ i Miljenko Mujadin, za fotografiju „Novi temelji Novog Beograda“.

Na nagradni konkurs „Biramo najbolju fotografiju Novog Beograda“ ove godine stiglo je 87 fotografija. Članovi žirija u sastavu Tomislav Peternek, profesor, majstor fotografije, Branimir Karanović, redovni profesor FPU, Đorđe Odanović, redovni profesor Akademije umetnosti, Nemanja Bokić, nastavnik fotografije, i Zoran Stamenković, sekretar Skupštine opštine Novi Beograd, od pristiglih fotografija izdvojili su 30, koje su ušle u uži izbor.

Svečano proglašenje pobednika biće održano 11. aprila, na Dan opštine Novi Beograd, a povodom obeležavanja tog dana navedene fotografije biće postavljene na izložbi. (Beoinfo)