Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Jurij Revič i treći put u Beogradu!
Jurij Revič

Jurij Revič i treći put u Beogradu!

Miljenik domaće publike, koju je već dva puta ostavio bez daha, ruski violinista Jurij Revič, dolazi ponovo u Beograd. U ponedeljak, 14. aprila (20.00) posetiocima Kolarčeve zadužbine mlada zvezda svetske koncertne scene prirediće novo veče za pamćenje.

Virtuoz za koga kritika kaže da je „rođen da vlada koncertnom scenom“, a već godinama ga naziva „mladim Paganinijem“, sa svoje 23 godine može da se pohvali blistavom karijerom na svetskom nivou, saradnjama sa najuglednijim umetnicima našeg doba, kao i brojnim nagrađivanim CD izdanjima.

Revič oduševljava publiku i kritiku širom sveta, a Beograđani su već imali čast da uživaju u njegovoj magiji, kada su dva puta salu Kolarca ispunili do poslednjeg mesta, a mladog muzičara ispratili uz ovacije i tek posle nekoliko biseva.

U svoj bogati koncertni raspored za ovu godinu (koji uključuje i turneje po SAD-u, Japanu i Južnoj Koreji), Revič je ponovo uvrstio naš grad i 14. aprila će, uz saradnju naše ugledne pijanistkinje Natalije Mladenović, izvesti atraktivan program koji na pravi način dočarava njegovu izuzetnu virtuoznost. Program koncerta će obuhvatiti najlepše kompozicije Sarasatea, Ravela, Franka, Debisija, De Falje i Bartoka.

Organizator koncerta je Centar lepih umetnosti Guarnerius.

Neverovatna kreativna energija

Već sa prvim svojim gostovanjem na Kolarcu 2011. godine, Revič je postao miljenik domaće publike. Novi koncert je usledio krajem 2012. godine, a od tada je Jurij, pored brojnih nastupa širom sveta, obogatio svoju diskografiju i nagrađivanim izdanjima za čuveni Sony Classical. Prošle godine, Jurij je debitovao u čuvenoj milanskoj Skali, uz čast da otvori 35. sezonu ovog uglednog teatra. Kao promoter i ambasador poznate Amadeus škole u Beču, Revič veliki deo svog vremena posvećuje i promociji mladih kolega, a kroz Evropsko-rusko društvo za međunarodnu saradnju (čiji je umetnički direktor), pokretač je brojnih humanitarnih akcija.

Ovog proleća Revič će ponoviti uspešnu saradnju sa čuvenim francuskim glumcem Žerarom Depardjeom, na projektu Carnival of Animals u Moskvi, a o Revičevoj svestranosti i neverovatnoj kreativnoj energiji, govori i njegov nedavni angažman u okviru sedme umetnosti. Naime, kratki film u kojem se Revič oprobao kao reditelj, scenarista i glumac, trenutno je u procesu postprodukcije.

Podsećamo da je mladi Moskovljanin do sada nastupao u svim prestižnim koncertnim salama sveta i da je dobitnik prvih nagrada na svim najznačajnijim međunarodnim takmičenjima. Najmlađi je dobitnik najuglednijeg ruskog priznanja – Medalje za veliki doprinos pronošenju slave Rusije, koju mu je uručio ruski patrijarh Aleksej II. (danubeogradu.rs)

loading...