Naslovna » Blog » Akcije i reakcije » Kada menjaš Gobline za Duran Duran
Duran Duran

Kada menjaš Gobline za Duran Duran

Kada menjaš koncert Goblina za koncert benda Duran Duran, a pritom si punk rock fanatik, mora da postoji neki dobar razlog.

Isplatilo se, jer kada Dejvid Linč predstavi koncert benda u 21. veku koji je osamdesetih godina prošlog veka palio i žario u „novom romantizmu“, to daje jednu drugu dimenziju. Onu koja podseća na Linča, ali do sada nije viđena kod Duran Duran-a.

Kada Linč najavi koncert ovog velikog benda, tako što pukne prstima i desi se „bum“, otvaraju se „vrata“ crno-bele audio-vizuelne estetike koja vas „vozi“ u naredna dva sata, tako da i ne primetite kako je vreme proletelo.

Vatra, dim, miševi, fleševi, tunel sa žutim svetlima, krvave parice, viljuška, lutke koje đuskaju, kobasice i stvarne devojke na gudačkim instrumentima, samo su neki od detalja koji su upotpunjavali kompletan doživljaj.

Autentična Bet Dito, koju znamo iz benda Gossip, bila je jedna od gostiju na ovom ovekovečenom koncertu koji je održan jednog 23. marta novog doba, u Los Anđelesu, a njena rečenice upućena Sajmonu Le Bonu, „Pa, vi stvarno postojite!“, govori o večnosti koja će iza ovog benda, jednog dana, definitivno i ostati.

Posle ovog filma i definitivno je jasno zašto je dobro što su Duran Duran, među prvima „povukli nogu“ i rešili da naprave rivajvl: bezbrižnost, koju oni donose iz nekog drugog vremena i sa bine dele sa publikom, danas ne može svako da pruži. Jer, danas je sve drugačije, danas nema šminkera i novog romantizma. Danas je sve… instant.

A tu su i Goblini, koji su negde između u svom rivajvlu koji je takođe dobar za nas. Ali, njih sam ostavila za neki drugi put, jer verujem da ćemo se u narednom periodu tek družiti.

Duran Duran i Dejvid Linč ovim su sve rekli. Bar po pitanju njihovog odnosa, otklona i poklona publici, koju su mirno uvukli u noć… i neki novi (stari) romantični san.

*** Film će biti prikazan u nedelju, 9. marta od 22.00, u Velikoj dvorani Sava centra i to će biti poslednja projekcija u okviru ovogodišnjeg FEST-a.