Naslovna » Izlasci » Izložbe » KCB: Breda Beban – Let’s Call it Love / Nazovimo to ljubav
Breda Beban - Walk of Three Chairs Still
Breda Beban - Walk of Three Chairs Still

KCB: Breda Beban – Let’s Call it Love / Nazovimo to ljubav

Izložba „Breda Beban – Let’s Call it Love / Nazovimo to ljubav“ biće otvorena u Kulturnom centru Beograda od 3. do 26. aprila, u MSU Vojvodine u Novom Sadu od 15. maja do 15. juna i tokom jula i avgusta u Banja Luci.

Radovi Brede Beban biće postavljeni u prostorima KCB-a: Likovnoj galeriji, Art galeriji i Podroom galeriji i u prostoru Pop up (Knez Mihailova 6 i Trg Republike 5).

Na izložbi će biti prikazani radovi ove poznate jugoslovenske i evropske multimedijalne umetnice iz perioda 1992-2012 koji predstavljaju period stvaralaštva Brede Beban posle njenog emigriranja iz ratom zahvaćene Jugoslavije u Veliku Britaniju, pa sve do prerane smrti umetnice aprila 2012.

Publika će imati priliku premijerno da vidi serije fotografija, video instalacije i filmove koje je ova umetnica izlagala u najpoznatijim institucijama savremene umetnosti u svetu kao što su Tate Modern u Londonu, MOMA u Njujorku, Muzeju kraljice Sofije u Madridu i dr, za koje je dobijala prestižne nagrade i priznanja na savremenoj vizuelnoj sceni i na ugledenim filmskim festivalima u svetu.

Izložba se realizuje ljubaznošću porodice i Kalfayan galerije Atina-London, London.

Organizatori su KCB, Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa portalom Seecult. (danubeogradu.rs)

loading...