Naslovna » BG servis » Kombank arena: Biće osposobljena i Mala sala
Kombank arena - Mala sala
Kombank arena - Mala sala

Kombank arena: Biće osposobljena i Mala sala

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Slavko Gak ukazao je da Mala sala u Kombank areni trenutno ne služi ničemu, a ima ogroman potencijal.

On je istakao da Mala sala služi kao skladište već 20 godina, dok sa svojih 2.500 kvadrata predstavlja idealan prostor za promociju amaterskog i razvoj dečjeg sporta.

– Gradu Beogradu nedostaje priličan broj sporstkih objekata, zbog čega je potpuno neshatljivo da u prethodnom periodu ova sala nije stavljena u funkciju. Ona će isključivo biti namenjena amaterskom sportu i juniorskim selekcijama. Pre svega, biće u službi promocije sporta kod dece, s ciljem da ih odvučemo sa ulice, ugradimo im sportski duh, a nemali broj će izrasti u vrhunske sportiste – rekao je gradski sekretar.

On je takođe istakao da Sekretarijat za sport i omladinu pomaže beogradske klubove u zakupu termina, a često za sportove kao što su gimnastika, karate, džudo i pojedinčani sportovi grad nije u mogućnosti da nađe odgovarajuću salu.

– Ovakav prostor možemo da nazovemo biserom, budući da uz pomoć pregradnih paravana čak tri sportske aktivnosti mogu sinhronizovano da se sprovode. Zašto u prethodnom periodu nije postojala dobra volja da se ova sala privede nameni, ne znam – naveo je Gak. Kada je reč o datumima, mora da prođe određena papirološka procedura, da se uradi projekat i krene u realizaciju.

Direktor „Arene Beograd” Đorđe Milutinović pohvalio je izuzetnu saradnju koju je to preduzeće uspelo da ostvari sa Gradskim sekretarijatom za sport i omladinu. Kako je objasnio, ona se ne bazira samo na pukom potraživanju finansijskih sredstava, već je cilj da se saradnjom stigne do što boljih ideja, kako bi ovaj potencijal grada i republike iskoristio što veći broj korisnika.

Predsednik Skupštine „Arene Beograd” i proslavljeni odbojkaš Dejan Brđović je takođe zahvalio Sekretarijatu za sport i omladinu grada Beograda na odličnoj saradnji, i istakao da je želja nadležnih da se sve nacionalne selekcije vrate u „Arenu”, jer im je tu i mesto.

Juče je predstavljen bogat ovogodišnji program Kombank arene. (Beoinfo)

loading...