Naslovna » Izlasci » Izložbe » KomBank Art hol: Dizajn enterijera i nameštaja
Dizajn enterijera i nameštaja
Dizajn enterijera i nameštaja

KomBank Art hol: Dizajn enterijera i nameštaja

„Beogradske“ vizije studenata Fakulteta primenjenih umetnosti predstavljene su na izložbi Dizajn enterijera i nameštaja u Kombank Art holu (Makedonska 29).

Do 18. marta zainteresovani mogu da vide najbolje radove 27 studenata FPU. Oni su predstavili kulturni centar na Savi, plato u ulici Mike Alasa, sobe u studentskim domovima…Za dž

– FPU realizuje već sedmu izložbu u KomBank Art holu. Želimo da zajedno afirmišemo mlade autore kroz izlagačku delatnost. Na izložbi su predstavljene sve discipline i oblasti kojima se bavi odsek Unutrašnja arhitektura i dizajn nameštaja, poput projektovanja enterijera, arhitekture, urbanog dizajna, dizajna nameštaja i stilske arhitekture – izjavio je Marko Lađušić, prodekan FPU.

Dinamičnost savremenog života i brzina promena inspirisali su studente u dizajnu enterijera, nameštaja, ali i manjih urbanih prostora. Tako se, među 19 predstavljenih radova, našla i vizija platoa u Fruškogorskoj ulici, način na koji bi trebalo spojiti Kalemegdan i Veliko ratno ostrvo, najpraktičniji trpezarijski sto i ostale futurističke, ali pre svega – upotrebljive ideje.

– Vizija platoa Mike Alasa je ustvari moja ideja da povežem staro jezgro grada i Novi Beograd. Imao sam futurističku zamisao o Novom Beogradu i zaista se nadam da će zahvaljujući ovoj izložbi neko primetiti tu ideju i ko zna – možda je zajedno realizujemo – poručio je Damir Krdžović, student FPU.

Njegova koleginica sa master studija Fiona Sinđelić Stefanović otkriva: – Moja glavna inspiracija bila je geometrija; da praktično od više stolova napravim jedan, univerzalan. Za nas mlade dizajnere veoma je bitno da imamo priliku da se povežemo sa industrijom, a ova izložba je dobar način da to ostvarimo i da naše ideje jednom budu ostvarene.

Ulaz je besplatan ulaz. (danubeogradu.rs)

loading...