Naslovna » Izlasci » Izložbe » Medvedi u Parobrodu
Medvedi
Medvedi

Medvedi u Parobrodu

Ko ima omiljenu igračku, medu iz detinjstva, pozvan je da ga pozajmi za četvrtu izložbu Medvedi u čast proleću koja će biti održana od 21. do 31. marta u UK Parobrod.

Igračke (plišane, krpene, plastične, male, velike) predaju se uz revers, a svi privremeno donirani medvedi će posle izložbe biti vraćeni svojim vlasnicima.

Setite ste gde ste ga poslednji put videli, pronađite ga, otresite prašinu sa njega i donesite u UK Parobrod do 21. marta. Prednost imaju medvedi stariji od 15 godina, pogotovo oni stari i više decenija, sa nekom zanimljivom pričom koju ćete podeliti sa organizatorima i uz medu priložiti.

Ovo će biti jedna od prvih interaktivnih izložbi spoja etnološkog kao dela našeg kolektivnog emotivnog sećanja na sopstvenu i prošlost naših roditelja, baka i deka i umetničkog, s obzirom na paralelni konkurs takođe četvrti po godini trajanja.

On obuhvata slikare, grafičare, vajare, ilustratore, fotografe, animatore, reditelje, konceptualne umetnike, kostimografe, scenografe, kuvare, grafičke dizajnere, industrijske dizajnere, arhitekte, strip-majstore, dizajnere igračaka, odnosno selektovanih 30 odabranih radova, domaćih i stranih autora, na temu medveda.

Medvedi koje građani budu dali kao privremenu donaciju biće scenografsko okruženje ali i javno postavljeno večito pitanje kako je baš medved (teddybear), postao naša najomiljenija i rasprostanjenija dečija igračka. (danubeogradu.rs)

loading...