Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Demo masters 14, Vračar Rocks, Art Market…
Galerija Singidunum - Gordana Tomić
Galerija Singidunum - Gordana Tomić

Mini BG vesti: Demo masters 14, Vračar Rocks, Art Market…

»»» Demo Masters 14 biće održan večeras, 2. marta od 20.00 u Klubu Doma omladine Beograda. Nastupiće bendovi: Skagether (ska, pank, rege; Subotica), Exeri (60-e i 70-e tribjut; Beograd), Bricks And Cans (rokabili, rokenrol 50-e i 60-e kaver; Beograd), VIS Sinovci (domaći rok, pank tribjut; Velika Plana), Baba Dese (rok; Beograd), Park (autorski hard rok; Jagodina) i Drum (autorski rok; Požega). Kao gostujući bend, van takmičarske konkurencije, nastupiće Grate (Novi Sad). Cena ulaznice: 100 dinara.

»»» Martovski program Vračar Rocks festivala počeće već 7. marta, koncertom benda Irish Stew koji će zajedno sa grupom Cassidy’s Brewery i plesnom trupom Celtic Rhythm preneti veseli duh Irske u „Božidarac“, u susret Danu Svetog Patrika – omiljenom irskom prazniku svih Beograđana. U petak, 14. marta, na Vračar Rocks festivalu nastupiće Sharks, Snakes & Planes, Grate i Seljačka buna; 21. marta Beograđani će biti u prilici da proslave prvi „prolećni dan“ koncertom Dece loših muzičara; 28. marta Božidarcem će žariti i paliti Consecration, Autogeni Trening i Velibor Nikolić (Brigand).

»»» U Kući kralja Petra, od 4. (19.00) do 17. marta biće otvoren 19. Art Market pod nazivom „12 soba – 10 umetnika – 8 izložbi“. Radove će izložiti: Jovana Krivokuća, Branko Jovanović, Fatmir Zajmi, Milovan Panić, Ljiljana Stojanović i Miroslav Munižaba, Milan Pantelić, Irena Marjanov, Mehmed Slezović i Biljana Popović. Ulaz u Vase Pelagića 40 slobodan je svakog dana od 12.00 do 20.00.

»»» Od 4. do 21. marta u Galeriji Duplex (UK Parobrod, Kapetan Mišina 6a) biće otvorena izložba Novo italijansko slikarstvo. Biće predstavljeni mladi umetnici iz Italije različitog stila i interesovanja koje spaja isti umetnički izraz – slikarstvo. Organizatori su Š.U.N.D. i Studio d’arte Cannaviello iz Milana.

»»» Međunarodni osmomartovski velemajstorski turnir šahistkinja biće održan od 3. do 11. marta pod pokroviteljstvom grada Beograda. Na turniru će učestvovati i olimpijske reprezentativke naše zemlje Anđelija Stojanović i Marija Rakić, ali i olimpijske predstavnice iz Španije, Poljske i Moldavije, najavili su organizatori iz Šahovskog saveza Beograda.

»»» U Kolarcu, 3. marta od 20.00, u okviru ciklusa Velikani muzičke scene, nastupiće pijanistkinja Gabrijela Montero. Na programu su dela Šumana i improvizacije na zadate teme iz publike.

»»» U sredu, 5. marta od 20.00, na daskama KC Čukarica uživajte u crnom humoru, krvavim scenama, i pesmama iz čuvenog mjuzikla Svini Tod, samo za vas otpevanim na srpskom jeziku u izvedbi Studija Novi teatar. Ulaz je slobodan.

»»» Od 6. do 14. marta u Galeriji Singidunum biće otvorena izložba Za Beograd pre Njujorka slikarke Gordane Tomić. Ova umetnica predstaviće beogradskoj publici ali i njujorškoj tokom jula ove godine radove iz ciklusa apstrakcija, apstraktnih aktova i apstraktnih pejzaža Čikaga.

»»» U ponedeljak, 3. marta od 19.00, u velikoj sali SKC-a biće organizovano Veče frankofone pesme. U mesecu Frankofonije i u nizu brojnih događaja, Francuski institut organizuje po deseti put ovu manifestaciju u formi koncerta za sve ljubitelje frankofone muzike i one koji će to tek postati. Ostala polufinalna takmičenja odigraće se i u Novom Sadu, Nišu, Kladovu. Finale će biti u Nišu, 29. marta 2014. Amateri u pevanju, podeljeni u dve kategorije (juniori od 13 do 17 godina i seniori od 18 do 27 godina) nastupiće pred stručnim žirijem sa jednom frankofonom pesmom po svom izboru (koja može biti stara šansona, neka savremena pesma ili njihova kompozicija). Dva kandidata iz juniorske i tri kandidata iz seniorske kategorije biće izabrani za ovo polufinale. Ulaz je slobodan.

»»» Od 5. (19.00) do 24. marta u Etnografskom muzeju (Studentski trg 13) biće otvorena izložba Istra Beogradu. Organizatori su Zavičajni muzej grada Rovinja, Zajednica Srba Rovinj i Dušanka S. Subotić-Homen.

»»» U ponedeljak, 3. marta od 18.00, u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) i okviru Tribine ljubitelja istorije Beograda istoričar dr Danilo Šarebac održaće predavanje „Srbija između balkanskih ratova i Julske krize 1913-1914“. Ulaz je slobodan.

»»» U Galeriji SULUJ (Terazije 26/2), od 3. (19.00) do 13. marta, biće otvorena izložba radova novoprimljenih članova ULUPUDS-a 2014. Od osnivanja davne 1953, ULUPUDS, početkom svake godine, prima nove članove u svoje sekcije. To je, svakako, jedan od najvažnijih momenata u karijeri umetnika i delovanju samog Udruženja, ali i jedan od najvećih ispita za sve one koji u njemu učestvuju. (danubeogradu.rs)

loading...