Naslovna » Izlasci » Festivali » Nevidljiva žena: Felisiti Džouns na 42. FEST-u
Nevidljiva žena
Nevidljiva žena

Nevidljiva žena: Felisiti Džouns na 42. FEST-u

Na 42. FEST dolazi i ekipa filma Nevidljiva žena. Pored već, možemo reći redovnog FEST-ovog gosta, reditelja i glumca – Rejfa Fajnsa i producentkinje filma – Gabriele Tana dolazi i glavna glumica – Felisiti Džouns.

Počela je da glumi kao tinejdžerka, na nagovor ujaka Majkla Hedlija (Michael Hadley) koji je takođe glumac. Njena prva veća uloga bila je u seriji The Worst Witch. Iako se bavila glumom na televiziji i radiju, paralelno je studirala engleski na Oksfordu. Pojavila se u BBC seriji Servants, epizodi serije Doctor Who, a na filmu je ostvarila značajne uloge, pojavivši se u filmu The Tempest, adaptaciji Šekspira sa Helen Miren u glavnoj ulozi, i Cemetery Junction Rikija Džervajsa (Ricky Jervais). Interesantno je da se u tom filmu prvi put susrela sa Rejfom Fajnsom koji je glumio njenog oca, a u njegovom novom rediteljskom ostvarenju, Nevidljiva žena, njih dvoje glume ljubavni par.

Iako je za sobom imala podugačak rezime, Felisiti je pravi proboj u svet filma napravila ulogom u filmu Like Crazy. Dijalog u filmu je potpuno improvizovan, a za svoj trud Felisiti je nagrađena brojnim nagradama za najbolju debitantkinju, između ostalog nagradom žirija na prestižnom festivalu Sandens.

U filmu Nevidljiva žena, Felisiti tumači naslovnu ulogu, Neli Ternan (Nelly Ternan), tajnu ljubavnicu Čarlsa Dikensa o kojoj se dosta spekuliše, ali ništa zaista ne zna. Felisiti je dobila fantastične komentare za svoju ulogu Neli, a čini se da je pred njom svetla karijera. U postprodukciji je holivudski blokbaster Čudesni Spajdermen 2 (The Amazing Spiderman 2) u kome glumi jednu od uloga, a takođe će se naći u filmu Theory of Everything u ulozi Džejn Hoking, žene Stivena Hokinga (Stephen Hawking).

Nevidljiva žena je na programu FEST-a u petak, 7. marta od 19.00 u Sava centru. (danubeogradu.rs)