Naslovna » BG servis » Niže cene parkinga u garažama
Parking servis - Masarikova
Parking servis - Masarikova

Niže cene parkinga u garažama

U garažama u Masarikovoj, na Obilićevom, Zelenom vencu i u Pionirskom parku snižene su cene parkinga.

Na inicijativu građana, JKP „Parking servis” je ponovo obeležio spratove u garaži u Masarikovoj ulici. Radnici ovog gradskog preduzeća su u garaži postavili nove table sa obaveštenjima na svakom spratu, a zamenjena je i informaciona tabla na ulasku u garažu.

Pojedinim sugrađanima koji su ulazili u ovu garažu sa 460 mesta i devet i po etaža do sada nije bilo lako da upamte gde su ostavili svoje automobile, jer je u prizemlju, na primer, pisalo osmi nivo. Sada svako ko se parkira može jednostavno da se snađe jer je prizemlje nulti sprat, iznad se brojevi kreću od 1, a ispod zemlje su nivoi obeleženi sa -1, -2 ,-3…

V. d. direktora „Parking servisa” Andrija Čupković kaže da je taj problem rešen čim su korisnici ukazali na njega i da su ovakve inicijative uvek dobrodošle, jer oni koji svakog dana parkiraju ovde automobile, najbolje znaju šta u garaži treba menjati.

– Obeležavanje nivoa je samo prvi korak koji činimo radi uvođenja reda u parkiranje. U proteklih nekoliko meseci sagledali smo sve potrebe građana, pa kako zaposleni koji rade u centru grada imaju veliki problem s parkiranjem do 17.00, za one koji rade u blizini garaže u Masarikovoj ulici, ali i garaža u Pionirskom parku i na Zelenom vencu, „Parking servis” će omogućiti parkiranje po nižim cenama radnim danima i subotom od 6.30 do 17.30. Umesto da plaćaju i do 20.000 dinara mesečno za parkiranje u garaži koja je u blizini njihovog radnog mesta, omogućavamo im da se parkiraju po ceni od oko 300 dinara dnevno, odnosno da kupe mesečnu pretplatnu kartu koja će koštati 5.999 dinara. Garaža na Obilićevom vencu je trenutno preopterećena i tu ne možemo uvesti taj sistem, već će od sledeće nedelje cena zakupa mesta na mesečnom nivou za celodnevno parkiranje biti niža za 30 odsto. U julu ćemo početi i sa nadogradnjom te garaže, čime ćemo dobiti dodatnih 220 novih mesta – kaže Čupković.

U ove tri garaže u centru grada, ukupno 200 parking mesta biće namenjeno za zaposlene koji rade u centru grada. Već krajem sledeće nedelje, oni će uz potvrdu o radnom odnosu i fotokopiju saobraćajne dozvole moći da kupe ove povlašćene karte za zaposlene.

Za one koji, sa druge strane, u širi centar grada dolaze posle 17.00, već od sledeće nedelje uvodi se besplatno parkiranje na 431 mestu u Pasterovoj, Ulici dr Subotića i Deligradskoj. „Parking servis” uz novi sistem parkiranja bez naplate, kao i bez vremenskog ograničenja, posle 17.00 pokušava da rastereti uži centar grada, gde je vreme parkiranja ograničeno i tako deo korisnika usmeri na korišćenje mesta u sklopu kompleksa Kliničko-bolničkog centra Srbije u periodu kada je taj deo manje iskorišćen.

Prema odobrenju Sekretarijata za saobraćaj, naplata parkiranja će se vršiti radnim danima od 7.00 do 17.00, umesto do 21.00, kako je bilo do sada. (Beoinfo)