Naslovna » Izlasci » Sport » SC „Olimp“: Besplatni sportski sadržaji za osobe sa invaliditetom
SC Olimp
SC Olimp

SC „Olimp“: Besplatni sportski sadržaji za osobe sa invaliditetom

SC „Olimp“, u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom i Sekretarijatom za sport i omladinu, ovoj popularciji nudi široku lepezu besplatnih sportskih programa. Sekretar za socijalnu zaštitu grada Beograda Nenad Matić obišao je juče ovaj sportski savez.

On je podsetio da je taj sekretarijat višegodišnji partner sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom kojeg grad Beograd kroz konkurse za projekte i programe finasira dva puta godišnje.

– Ovom saradnjom smo omogućili da više od 1.300 naših sugrađana, svih uzrasta i sa određenim stepenom invaliditeta, može da se prijavi na neki od besplatnih sportskih programa na više lokacija u gradu. Trenutno se nalazimo u Sportskom centru „Olimp“, gde imamo priliku da se uverimo kako se osobe sa invaliditetom lepo druže, ali mogu da ostvare i veoma zapažene rezultate. Sport je toj populaciji veoma bitan i duhovno i telesno, zbog čega će grad Beograd i resorni sekretarijat u narednom periodu nastaviti da pomaže njihove aktivnosti – naveo je Nenad Matić.

Generalni seketar Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Aleksandar Ničić rekao je da zahvaljujući podršci Sekretarijata za socijalnu zaštitu, osobe sa invalididteom imaju svakodnevnu mogućnost da se rekreairaju u nekoliko sportskih centara u Beogradu.

– Takođe imaju mogućnost da učestvuju i na raznim sportskim manifestacijama u organizaciji našeg saveza i uz podršku resornih sekretarijata. Najzastupljeniji su trofejni sportovi – atletika, plivanje, streljaštvo i stoni tenis, ali i drugi sportovi kao što je košarka u kolicima, mačevanje, šah, fitnes programi i drugi – naveo je Ničević.

On je precizirao da se na „Olimpu“ trenutno održavaju sportske aktivnosti jednom sedmično, dok su one tokom letnje sezone svakodnevno organizovane na otvorenim bazenima. Takođe, u drugim sportskim objektima te aktivnosti su organizovane dva do tri puta sedmično, naveo je Ničević i dodao da postoji mogućnost da one budu češće.

Korisnik programa Svetislav Dimitrijević istakao je da mu ove aktivnosti omogućavaju da i dalje bude aktivan u stonom tenisu kojim se do 1992. bavio profesinalno. On je podsetio da stonoteniseri sa invaliditetom imaju i svoju ligu, kao i da postoji interesovanje za ovaj sport, i poziva osobe sa invalididtom da bez zadrške i stida dođu na ove besplatne programe. (Beoinfo)