Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera: „Svlačenje“ na Sceni Akademije 28
Svlačenje
Svlačenje

Premijera: „Svlačenje“ na Sceni Akademije 28

U četvrtak, 3. aprila od 20.00, premijerno će biti izvedena predstava „Svlačenje“ na Sceni Akademije 28 (Nemanjina 28).

Nova pozorišna predstava po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, koju je autorka i režirala, savremena je komedija o ljudskim naravima, u kojoj se podsmehu izlažu mnogi koncepti današnjice.

U modni salon ulazi sredovečna žena u želji da radikalno promeni svoj izgled. Ona želi da je poznata stilistkinja učini mlađom, privlačnijom i modernijom za njenog muža koji je, takođe, žrtva terora mladosti, vitkosti, fizičkog izgleda i trke za uspehom.

U komadu, u kom se autorka bavi istinama, lažima i opštim mestima naše svakodnevice ali i brakom, događa se istovremeno i jedna drama između dve žene koje se prvi put sreću.

– Ovde se radi o oblačenju, presvlačenju i svlačenju, u bukvalnom ali i u prenosnom smislu. Ko će biti obučen, ko svučen, a ko presvučen, ostaje publlici da odluči – kaže Mirjana Bobić Mojsilović, čija je ovo šesta pozorišna predstava po redu (Suze su O.K, Verica među šljivama, Pozovi M radi užitka, Pogodi ko dolazi na večeru, Poslednja šansa).

Igraju Jelica Sretenović i Katarina Žutić.

Ulaznice za premijeru se mogu kupiti na blagajni Akademije 28 svakog radnog dana od 11.00 do 20.30 i vikendom od 18.00 do 20.30 po ceni od 600 dinara. Prva repriza predstave „Svlačenje“ biće 25. aprila. (danubeogradu.rs)

loading...