Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera u Pozorištu na Terazijama: Cimet i vanila
Cimet i vanila
Cimet i vanila

Premijera u Pozorištu na Terazijama: Cimet i vanila

U sredu, 26. marta od 19.30, na Velikoj sceni u Pozorištu na Terazijama, premijerno će biti izvedena predstava „Cimet i vanila“.

Glumice Vesna Stanković, Milena Vasić i Dušica Novaković dočaraće priče o ljubavi, strasti i čežnji iz ugla tri žene, različitih životnih priča i ljubavnih iskustava.

Njihov čarobni svet miriše na cimet i vanilu, bol i radost življenja. One će ući u muzički vremeplov, plesati, pevati i dočarati (bezbrižnu) prošlost pesmama „Ljubav i moda“, „Mund harmonika“, „Bikini sa žutim tačkicama“, „Baj, baj, baj“, „Mansarda“, „Moj si lilihip“, „Priča jedne ljubavi“…

O svojim motivima da napiše i režira ovaj pozorišni komad, glumica Vesna Stanković kaže:
– Nekako sam usput u nekom trenutku preuzela ulogu Don Kihota i neprestano se trudim da ispravim sveprisutne nepravilnosti. Velika nelogičnost je da uvek ima više devojaka zainteresovanih za glumu a utoliko ima višestruko više muških uloga, kako u pozorištu, tako i na filmu i na televiziji. Unazad godinama pravim predstave koje pružaju glumicama sočne uloge za igranje, a ženskoj publici određenu satisfakciju jer se sagledavaju stvari iz ženskog ugla. Ovo je priča o ženama, njihovim pogledima na, naravno, odnos sa muškarcima. Paradoks je da muškarci vreme koje provode sa muškim prijateljima uglavnom troše na priče o sportu, automobilima, politici, a najmanje na priče o ženama. Žene naprotiv svoje vreme sa drugim ženama provode razgovarajući najviše o muškarcima, pa potom o ostalim stvarima. Ono što je važno je da će u predstavi podjednako uživati i muškarci i žene.

Duhovito i zabavno, lepršavo i šarmantno, u koreografijama Nebojše Gromilića, glumice i pevačice uvode nas u svoj skriveni svet, gde je sve moguće i sve posebno. Svakidašnje i nesvakidašnje doživljaje one nam dočaravaju pesmom, plesom, pričom uz pratnju pijaniste Nenada Azanjca. (danubeogradu.rs)