Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Sat za našu planetu, 29. marta
(Canada) 2010, Image © Jeremiah Armstrong, WWF-Canada
(Canada) 2010, Image © Jeremiah Armstrong, WWF-Canada

Sat za našu planetu, 29. marta

Svetski fond za prirodu, jedna od najvećih i najuticajnijih organizacija za zaštitu prirode u svetu, ove godine osmi put u svetu i šesti put u Srbiji organizuje akciju Sat za našu planetu (Earth Hour).

U subotu, 29. marta od 20.30, gradovi širom sveta isključiće svoja svetla na sat vremena i time poslati snažnu poruku da je moguće nešto preduzeti radi ublažavanja klimatskih promena i posledica prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Prošle godine u Satu za našu planetu učestvovalo je više od 7.000 gradova iz 154 zemlje, uz više stotina miliona pojedinaca na svih sedam kontinenata. U Srbiji se akciji priključilo 60 gradova i opština. Kao i prethodnih godina, resorna republička ministarstva, pokrajinski i opštinski sekretarijati, Gradska uprava grada Beograda, veliki broj organizacija, škola, kompanija i pojedinaca podržali su akciju. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.