Naslovna » Izlasci » Shopping » Acer Iconia A1-830 – tablet za dobru zabavu!
Acer Iconia A1-830
Acer Iconia A1-830

Acer Iconia A1-830 – tablet za dobru zabavu!

Acer je sada već pomalo zaboravljene 2010. godine veoma brzo posle Apple-a predstavio svoj prvi tablet računar koga su dobro prihvatili kupci širom sveta.

U poslednjih nekoliko godina Acer je razvio i niz sjajnih i veoma popularnih tableta, a danas ova kompanija u svom portfoliju ima oko desetak zanimljivih rešenja među kojima se nalazi i model Iconia A1-830. Pomenuti tablet spaja moderan dizajn sa odličnim radnim karakteristikama i vrhunskim mogućnostima za povezivanje, a kompanija ističe da je ovaj model otporan i na većinu spoljnih uticaja.

Iconia A1-830 je tablet računar koji vizuelno dosta podseća na aktuelni iPad mini sa Retina ekranom, šta više oni dele i sličan hardver izuzev displeja čija je rezolucija 1024×768 piksela. Baziran je na IPS matrici zbog čega nudi besprekornu reprodukciju boja i odličnu detaljnost, međutim ono što kod njega malo smeta je što je kapacitivnog tipa pa traži malo jači pritisak prstiju, ali vremeno se korisnik navikne na to. Prema specifikacijama podržava paletu boja od 16.7 miliona boja i ima gustinu piksela od 162 ppi – i više nego dovoljno za dobru zabavu u pokretu.

Što se tiče konkretne hardverske konstrukcije Acer se kod ovog modela odlučio za kombinaciju Intel Atom Z2560 procesora, 1 GB radne memorije i fleš storidža od 16 GB. Moguća je nadogradnja preko microSD kartice sa maksimalno još 32 GB skladišnog prostora što je manje-više dovoljno za 99% korisnika. Proizvođač kod ovog modela u prvi plan stavlja i impresivnu bateriju koja donosi radnu autonomiju od čak 7,5 časova i to sa aktivnom Wi-Fi konekcijom, kao i pouzdanu platformu sa skupom sjajnih aplikacija. A kome je on zaista namenjen?

Acer je sa Iconia A1-830 tabletom kupcima ponudio mali i zabavan tablet računar odličnih performansi. Zapravo ovaj tablet je prava mala multimedijalna zverka koju će obožavati i mlađi i stariji. Sa njime zabave nikad dosta, ali kada zatreba može da posluži kao solidan poslovni tablet ili moćan multimedijalni gedžet. Jednostavnije rečeno ovo je tablet za sve namene koji pored svega ima i odličnu cenu – daleko povoljniju od sličnih konkurentskih modela.

Cena (sa PDV-om): 24.358 dinara.

loading...