Naslovna » Avio karte » Air Serbia: Uzbudljivo leto 2014.
Istanbul
Istanbul

Air Serbia: Uzbudljivo leto 2014.

Nacionalna avio kompanija Air Serbia (Er Srbija) u toku leta 2014. obavljaće 329 letova nedeljno, među kojima su i letovi ka novim destinacijama.

Nove destinacije tokom letnjeg reda letenja su Budimpešta, Sofija, Bejrut, Varna, Kijev i Varšava, dok će tokom sezone godišnjih odmora avioni srpskog avio prevoznika ponovo leteti ka Splitu i Dubrovniku, Malti i Monastiru.

Svakog dana od 30. marta Air Serbia leti za Sofiju i Budimpeštu. U skladu sa situacijom na Krimu i Crnom moru, od 1. maja iz Beograda će avioni Er Srbije leteti tri puta nedeljno za Varnu, a od 16. juna bi na ovoj liniji trebalo da se leti svakog dana.

Za Dubrovnik avioni domaće avio kompanije poletaće tri puta nedeljno od 15. maja do 25. oktobra, a za Split i Monastir po četiri puta nedeljno od 16. maja do 24. oktobra.

Od 29. maja sa beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ avioni će poletati za Varšavu i Kijev (u zavisnosti od političke situacije u Ukrajini), dok će od 1. juna biti uvedeni svakodnevni letovi za Bejrut.

Redovni letovi, dva puta nedeljno za Maltu u ponudi će biti od 13. juna do 19. septembra.

Povećan broj letova

Tokom protekle zime Air Serbia, pored novih letova do Abu Dabija, Banja Luke, Praga, Ljubljane i Bukurešta, povećala je i broj letova ka svim postojećim destinacijama, što je saobraćajnu mrežu učinilo organizovanijom i pristupačnijom za putnike iz Srbije, regiona i putnike u tranzitu. Takođe, uvedene su povremene i specijalne promotivne akcije tokom kojih su snižene cene avio karata veoma atraktivne.

Tokom letnjeg reda letenja bar jednom dnevno Air Serbia će leteti ka 33 od 39 destinacija, a najfrekventnije linije biće ka Podgorici (15 nedeljnih letova), zatim Atini, Moskvi, Parizu, Rimu, Skoplju, Solunu, Beču i Cirihu (14 letova nedeljno), kao i ka Tivtu (13 letova nedeljno). Avioni Er Srbije će leteti devet puta nedeljno za London, šest puta nedeljno za Brisel, a u skladu sa potražnjom leteće se više puta ka Dubrovniku, Splitu, Monastiru i Malti.

Svakodnevni letovi: Abu Dabi, Amsterdam, Banja Luka, Bejrut, Berlin, Budimpešta, Bukurešt, Kopenhagen, Diseldorf, Frankfurt, Istanbul, Kijev, Larnaka, Ljubljana, Milano, Prag, Sofija, Stokholm, Štutgart, Tel Aviv, Varna i Varšava.

Zahvaljujući kod-šer ugovorima sa deset avio kompanija, putnici Er Srbije mogu stići do svih svetskih destinacija, a iz ponude se izdvajaju putovanja preko Abu Dabija do Melburna, Sidneja i Brizbejna, kao i do Sejšela i Kuvajta (Etihad Airways).

Air Serbia i Deutsche Bahn

Srpska avio kompanija nastavila je saradnju sa nemačkim železnicama Deutsche Bahn (Dojče ban). Putnici iz Srbije koji lete iz Beograda do Nemačke avionima Er Srbije mogu da kupe i vozne karte do nemačkih gradova i sela koji su umreženi železnicom. Letovi od Beograda do Berlina, Štutgarta, Diseldorfa ili Frankfurta omogućavaju povezivanje sa linijama Dojče bana sa aerodromskih železničkih stanica.

Putnici uz doplatu na cenu avio karte mogu da obezbede i karte za voz. Cene se kreću od 15 do 30 evra u jednom pravcu ili od 30 do 60 evra za povratnu kartu. Ove cene se odnose na karte u drugom razredu i moguće ih je ostvariti samo uz avio kartu. Sa avio kartom za biznis klasu, karte za voz od 55 evra u jednom pravcu važe za prvi razred.

O uslovima za kupovinu karti za voz može se saznati više pri kupovini avio karte. (danubeogradu.rs / Air Serbia)