Naslovna » BG servis » Air Serbia: Vlade Divac – druga „živa legenda“
Vlade Divac - živa legenda Er Srbije
Vlade Divac - živa legenda Er Srbije

Air Serbia: Vlade Divac – druga „živa legenda“

Nacionalna aviokompanija Air Serbia (Er Srbija) objavila je da će bivši profesionalni košarkaški as i legenda NBA lige, Vlade Divac, biti sledeći poznati Srbin čije ime će poneti jedan od aviona iz njene flote.

Ova odluka deo je programa „Žive legende“ kojim se odaje priznanje proslavljenim Srbima čija dostignuća mogu da služe kao inspiracija i da se poistovete sa novim brendom našeg avioprevoznika.

Proslavljeni srpski teniser Novak Đoković prva je poznata ličnost kojoj je pripala čast da kao živa legenda dâ svoje ime avionu iz flote Er Srbije.

Vlade Divac je izabran zbog svog svetskog uspeha u sportu i velikog humanitarnog rada.

Impresivna lista svetlih momenata u njegovoj karijeri uključuje imenovanje za jednog od 50 najzaslužnijih ljudi za razvoj košarke u Evropi, kao i činjenicu da je bio prvi evropski košarkaški as koji je prešao u NBA ligu.

Veći deo svoje karijere Divac je proveo u NBA ligi igrajući za LA Lejkers, Šarlot Hornets i Sakramento Kings. Kao prvi igrač koji je, iako se rodio i trenirao izvan SAD, igrao u više od 1.000 utakmica NBA lige, Divac je takođe i jedan od samo šest igrača u istoriji ove lige koji je osvojio 13.000 poena, 9.000 skokova, 3.000 asistencija i 1.500 blokada. Divac je takođe ušao i u all star selekciju NBA lige.

Od 2009. godine, Divac je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Izvan sveta sporta, Divac se istakao i humanitarnim radom, formiranjem 1997. godine fondacije Divac omladinski fondovi, zatim osnivanjem 2007. godine „Fondacije Ana i Vlade Divac“, čiji je cilj prikupljanje sredstava za stambeno zbrinjavanje izbeglica u Srbiji i unapređenje položaja dece i mladih.

Vlade Divac je izjavio da je počastvovan izborom Er Srbije i da se nada da će ovo priznanje privući još veću pažnju javnosti na potrebe dece u Srbiji.

– Ponosan sam što će moje ime biti povezano sa Er Srbijom koja ostvaruje veliki doprinos našoj zemlji i celom regionu. Ona je posvećena svom cilju bez obzira na izazove na koje nailaze i to je čini savršenim partnerom sa kojim želim da predstavim pravu sliku o Srbiji – kaže Divac.

Generalni direktor kompanije Dane Kondić izjavio je:
– Vlade Divac je ličnost koja se afirmisala u svetu sporta ne samo u Srbiji već širom sveta. Njegova izuzetna sportska karijera kao i njegov humanitarni rad savršeno se podudaraju sa sopstvenom vizijom Er Srbije kao budućeg regionalnog lidera u svetu vazduhoplovstva. Sa samo 18 godina Vlade je već važio za jednog od najtalentovanijih košarkaša u Evropi, da bi s vremenom postao profesionalni košarkaški as NBA lige gde je igrao pored svetskih zvezda kao što su Medžik Džonson i Kobi Brajant. Vladov život je priča o istrajnosti i uspehu a to su upravo one vrednosti sa kojima želimo da i nas poistovećuju i koje će Er Srbija nastojati da promoviše.

Er Srbija će objaviti imena još živih legendi po kojima će nazvati svoje avione. (danubeogradu.rs)

loading...