Naslovna » Izlasci » Film » Animirani „Tarzan“ u bioskopima
Tarzan

Animirani „Tarzan“ u bioskopima

Animirani film „Tarzan“ od 17. aprila prikazivaće se u beogradskim bioskopima.

Jedan od najvećih svetskih klasika, „Tarzan“, važi za književno delo koje je najviše puta adaptirano i obrađivano. Do sada je snimljeno oko sto filmova o Tarzanu, a sada, na velika platna stiže priča o junaku iz džungle potpuno prilagođena novoj generaciji.

Današnje je vreme. U toku ekspedicije u zabačene afričke džungle, Džon Grejstok i njegova supruga ginu. Jedini preživeli je njihov sin, Džej Džej, pod nadimkom Tarzan. U olupini helikoptera, grupa gorila pronalazi dečaka i odgaja ga kao člana njihove porodice.

Tarzan odrasta učeći zakone koji vladaju džunglom i gotovo čitavu deceniju ne sreće drugo ljudsko biće. Sve do susreta sa prelepom i neustrašivom Džejn Poter. To je ljubav na prvi pogled.

Ali stvari postaju komplikovane kada Vilijam Klejton, koji putuje sa Džejn, otkrije svoje prave namere i pohlepne želje. Tarzan je prinuđen da zaštiti svoj dom i devojku koju voli.

Reditelj, scenarista i producent filma je Rajnhard Klos.

Poput ovog romana Edgara Rajsa Boroua, veoma mali broj književnih dela je, u poslednjih sto godina, imao veliki uticaj na dečju maštu. Prvi put je „Tarzan“ štampan 1912. godine, da bi 1939. imao već dvadeset i tri nastavka. Prva ekranizacija urađena je 1918. godine. (danubeogradu.rs)

loading...