Naslovna » Izlasci » Shopping » Apple periferija – za komforniji rad!
Apple - Magic Mouse i Wireless Keyboard
Apple - Magic Mouse i Wireless Keyboard

Apple periferija – za komforniji rad!

Apple je kompanija koja je najvećem broju kupaca širom sveta poznata po vrhunskim mobilnim uređajima (mislimo na iPad tablete i iPhone telefone) i sjajnim Mac i MacBook računarima, međutim jako mali broj potrošača zna da Apple u svojoj ponudi ima i veliki broj periferinih uređaja prvenstveno namenjenih za rad sa svojim rešenjima.

Kao što su iPhone i iPad promenili tokove mobilne industrije, tako su i Apple periferni uređaji doneli ogromne pomake napred u svetu pokazivačkih rešenja zbog čega predstavljamo tri vrhunska Apple periferna uređaja koja se mogu kupiti i kod nas.

Magic Mouse

Ovo je miš koji je u mnogo čemu promenio tokove razvoja pokazivačkih uređaja. Simetričnog je oblika i specifičan je po tome što je njegova gornja površina prekrivena senzorima osetljivim na dodir. Upravo zbog toga on korisnicima nudi mogućnost izvođenja najrazličitiji naredbi koje do sada nije bilo moguće inicirati sa klasičnim miševima. Zapravo, Magic Mouse je punokrvni multi-touch navigator sa kojim je maksimalno jednostavno moguće skrolovati, zumirati, kretati se levo-desno web stranicama i manipulisati najrazličitijim slikovnim, video i audio sadržajima.

Magic Mouse sa Mac računarima i iOS uređajima komunicira preko Bluetooth veze, a napaja se iz dve AA baterije koje mu obezbeđuju radnu autonomiju od nekoliko meseci. Cena mu nije previše skromna, ali da nude mnogo više od bilo kog drugog miša na svetu to je vidljivo već na prvi dodir.

Cena (sa PDV-om): 8.790 dinara

Magic Trackpad

Magic Trackpad u ovom momentu predstavlja jedan od najzanimljivijih pokazivačkih uređaja na svetu. Konkretno on je multi-touch trackpad (isti se nalazi na MacBook računarima) samo upakovan u odvojeno (eksterno) kućište. Dizajniran je prvenstveno za Mac desktop mašine, ali ga mogu koristiti i vlasnici MacBook računara ukoliko im je potreban komfor na najvišem mogućem nivou. Magic Trackpad korisnicima donosi lakše skrolovanje, zumiranje i kretanje kroz OS X okruženje, kao i brzo i jednostavno editovanje foto i video sadržaja.

Poput Magic Mouse-a i Magic Trackpad sa Mac računarima ostvaruje interakciju preko Bluetooth veze, dok za napajanje koristi dve AA baterije. Cenovno gledano nalazi se u istom rangu kao i Magic Mouse.

Cena (sa PDV-om): 8.790 dinara

Wireless Keyboard

Za kraj priče o Apple-ovoj periferiji ostavili smo bežičnu tastaturu (Wireless Keyboard). Ista je izuzetno tanka i lagana, međutim po mogućnostima koje nudi daleko je ispred sličnih konkurntskih rešenja. Njeno kućišta napravljeno je od jednog komada aluminijuma, a tasteri joj imaju plitak hod što korisniku omogućava komforan celodnevni rad.

Poseduje sve poznate prečice za rad pod OS X okruženjem i što je jako važno ne traži nikakvu posebnu instalaciju. Apple-ova bežična tastatura za komunikaciju sa Mac računarima koristi Bluetooth vezu i napaja se iz dve AA baterije. Kompanija iz Kupertina je za nju dobila najprestižnije svetske nagrade za dizajn i radne karakteristike, što je dodatno preporučuje.

Cena (sa PDV-om): 8.790 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci