Naslovna » Izlasci » Sport » Beogradski maraton i još dva prvenstva
Beogradski maraton

Beogradski maraton i još dva prvenstva

Ovogodišnji, 27. SuisseGas Beogradski maraton, koji će biti održan 27. aprila, biće i Prvenstvo Balkana u maratonu i Prvenstvo Srbije u polumaratonu.

Uz maraton i polumaraton, stalan deo Beogradskog maratona je i Coca-Cola trka zadovoljstva na pet kilometara. Coca-Cola sistem pozvala je sve ljude dobre volje, kao i zaposlene i partnere sa članovima porodice i prijateljima, da se putem popularnih društvenih mreža prijave na startu Coca-Cola trke zadovoljstva, a za prijavu svakog od njih kompanija će donirati lopte osnovnim školama u Srbiji kojima je sportska oprema najpotrebnija.

Na ovogodišnjem maratonu, najkvalitetnijoj atletskoj manifestaciji u Srbiji koja ima i najdužu tradiciju i zahteva poseban respekt, takmičiće se najbolji maratonci iz 15 balkanskih zemalja i u polumaratonu naši najbolji polumaratonci.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izrazio je zadovoljstvo zbog atmosfere koja vlada, ne samo u gradu već i u Srbiji uoči 27. SuisseGas Beogradskog maratona i koja je u ovoj, ranoj fazi prijavljivanja učesnika dovela do rekordnog broja (prijavljenih) učesnika i dodao:
– Do danas elektronske prijave poslalo je 2.500 učesnika maratona i polumaratona iz 50 zemalja sa svih kontinenata. U ovaj broj ne računamo najbolje maratonce Balkana i polumaratonce Srbije koji će se boriti za medalje, kao ni elitne trkače koji će doći uglavnom iz Kenije i Etiopije.

Saradnja Atletskog saveza Srbije i Beogradskog maratona ove godine rezultiraće i Javnim časom atletike, koji će se održati 25. aprila na gradilištu nove atletske dvorane. Kevin Jang, svetski rekorder i bivši svetski i olimpijski šampion na 400 m s preponama, zajedno sa Dragutinom Topićem, našim rekorderom u skoku uvis i menadžerom projekta „Dečija atletika“ održaće čas učesnicima Dečijeg maratona, koji će se održati u Beogradskom zoološkom vrtu u subotu 12. aprila. (danubeogradu.rs)