Naslovna » Izlasci » Pozorište » DOB: Premijera predstave „Posle igre“ 8. aprila
Posle igre

DOB: Premijera predstave „Posle igre“ 8. aprila

U sali Amerikana Doma omladine Beograda, 8. aprila od 20.00, biće održana premijera predstave „Posle igre“. Prva repriza biće dan kasnije, 9. aprila.

Cena ulaznice je 500 dinara. Za grupe više od desetoro – cena pojedinačne karte je 400 dinara.

„Are you lonesome tonight?“ (Da li ste usamljeni večeras?) – prvo je pitanje koje će biti postavljeno ove večeri, posle čega će biti otvorene teme kao što su bliskost, ranjivost, povređivanje, vera i sumnja u ljubav, kao i mogućnost da ljubav i umetnost donesu ono čarobno u naš život.

Možemo li da odlučimo da verujemo u ljubav u vremenu cinizma i usamljenosti?

Ova predstava nastala je kolektivnom kreacijom iz istraživačkog procesa grupe mladih umetnika. Početna inspiracija bio je mit o Orfeju i Euridici ali je tokom rada ovaj mit dekonstruisan i izdvojena je priča o dva ljubavna para – jednom koji se sastaje i drugom koji se rastaje.

U predstavi su korišćeni delovi tekstova Žana Anuja, Tenesija Vilijamsa i Vaska Pope. Iz različitih inspiracija umetnici su zajedno formirali strukturu i tekst predstave.

Reditelj: Ana Konstantinović. Dramaturg: Ana Đorđević.
Scenograf: Višnja Vujović. Video rad: Lazar Radić. Dizajner zvuka: Sofija Jovanov. Muzičari: Ana Đorđević i Nikola Janković.
Igraju: Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović, Nemanja Oliverić, Ana Stojanović
Trajanje: 75 minuta.

Predstava je nastala kao koprodukcija udruženja „Eho animato“ i Doma omladine Beograda, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije. (danubeogradu.rs)

loading...