Naslovna » Izlasci » Film » Epski spektakl „Pompeja“ u bioskopima od 10. aprila
Pompeja

Epski spektakl „Pompeja“ u bioskopima od 10. aprila

U beogradskim bioskopima od 10. aprila prikazivaće se film Pola Andersona „Pompeja“ (Pompeii).

Godine 79. erupcija vulkana Vezuv izazvala je katastrofu u gradu Pompeja, jednom od najlepših gradova Starog Rima. Za samo 24 časa ceo grad i svo stanovništvo nestali su u jednoj od najgorih prirodnih katastrofa u istoriji.

Ovo je priča o robu koji postaje gladijator. Pored borbe za život, primoran je da bije i bitku sa vremenom, kako bi spasao svoju jedinu ljubav. Ćerka bogatog trgovca, Kasia, primorana je da se uda za korumpiranog rimskog senatora. A kada se planina Vezuv probudi bujicom ključale lave, Majlo mora da pronađe način da pobegne iz arene i zaštiti Kasiju, dok se veličanstvena Pompeja oko njega ruši.

„Rimsko carstvo me je faciniralo još dok sam bio dete“, rekao je reditelj filma Pol Anderson i dodao: „Odrastao sam na severu Engleske, gde se nalazi veliki broj arheoloških iskopina. Sama pomisao da postoji grad u kom su njegovi stanovnici zamrznuti u vremenu i dalje me fascinira“.

Glumac Kit Harington, koji je svetsku popularnost stekao ulogom Džona Snežnog u seriji „Igra prestola“ tumači glavnu ulogu u ovom filmu, zajedno sa Kiferon Saterlendom, Džeradom Harisom i Emili Brouning. (danubeogradu.rs)

loading...