Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Korejska operska umetnica Anais Li u Beogradu
Anais Lee
Anais Lee

Korejska operska umetnica Anais Li u Beogradu

Jedna od najuglednijih korejskih umetnica sa međunarodnom karijerom, sopran Anais Li (Anais Lee), od 24. do 27. aprila boraviće u Beogradu, gde će održati majstorsku radionicu za solo pevače u Centru lepih umetnosti Guarnerius i Etnografskom muzeju.

Učesnici trodnevnog kursa, učestvovaće na završnom koncertu radionice, koji će 27. aprila od 12.00 biti održan u Guarneriusu (Džordža Vašingtona 12).

Najbolji polaznici radionice Anais Li u Beogradu, dobiće mogućnost da osvoje stipendiju za učešće na IV Međunarodnom majstorskom kursu Narni 2014 u Italiji, koji će biti održan u avgustu ove godine.

Anais Li je po završetku specijalističkih studija u Rimu, Italiju učinila svojom bazom, odakle već dve decenije gradi veoma uspešnu međunarodnu karijeru. Ona je i umetnički direktor udruženja Associazione Mozart Italia, koje deluje pod patronatom Stiftung Mozarteum Salzburg.

Udruženje organizuje brojne festivale, koncerte i majstorske kurseve u Italiji i inostranstvu, a od 2011. godine i izuzetno popularni međunarodni master klas za solo pevače i instrumentaliste, u italijanskom gradu Narni. (danubeogradu.rs)

loading...