Izdvajamo
Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Paulo Koeljo – Priručnik za ratnika svetlosti
Paulo Koeljo - Priručnik za ratnika svetlosti
Paulo Koeljo - Priručnik za ratnika svetlosti

Laguna: Paulo Koeljo – Priručnik za ratnika svetlosti

Izdavačka kuća Laguna objavila je roman „Priručnik za ratnika svetlosti“ koji je napisao proslavljeni Paulo Koeljo.

Ratnik svetlosti je onaj ko je kadar da pronikne u čudo života, da se bori do kraja za nešto u šta veruje i najzad da začuje zvona koja bruje s dna mora…

„Priručnik za ratnika svetlosti“ zamišljen je kao vodič uz roman „Alhemičar“. On sadrži jedinstvena uputstva kako da svaki čovek otkrije ratnika svetlosti u sebi, šta mu je uopšte potrebno da postane ratnik: da pre svega poštuje život, da ume da prihvati svaki neuspeh, da cilj njegove potrage bude ostvarenje sebe kao osobe kakva želi da bude.

U ovoj jednostavnoj i neponovljivoj knjizi čitalac će otkriti spoj istinske humanističke filozofije i hvalospeva čovekovom pregnuću. Dok se Koeljove čudesne parabole, mudre i poetske izreke, kao zasebne celine, smenjuju jedna za drugom kao kakvi savremeni psalmi, pisac nas poziva da svoj život usaglasimo sa svojim snovima, da prigrlimo neizvesnost i nepredvidljivost života kao neminovnost i ne ustuknemo pred izazovima sopstvene i neponovljive sudbine.

Izdavačka kuća Laguna objavila je do sada dva romana Paula Koelja: „Alhemičar“ i „Rukopis otkriven u Akri“. (danubeogradu.rs)

loading...