Naslovna » BG svaštara » Književnost » Laguna: Paulo Koeljo – Priručnik za ratnika svetlosti
Paulo Koeljo - Priručnik za ratnika svetlosti
Paulo Koeljo - Priručnik za ratnika svetlosti

Laguna: Paulo Koeljo – Priručnik za ratnika svetlosti

Izdavačka kuća Laguna objavila je roman „Priručnik za ratnika svetlosti“ koji je napisao proslavljeni Paulo Koeljo.

Ratnik svetlosti je onaj ko je kadar da pronikne u čudo života, da se bori do kraja za nešto u šta veruje i najzad da začuje zvona koja bruje s dna mora…

Tvorac više bestselera prevedenih na desetine jezika, brazilski autor Paulo Koeljo danas je među najpopularnijim duhovnim piscima. Koeljovi romani imaju dozu poetskog, ali su pre svega značajni zbog svoje univerzalne poruke. Romanom „Alhemičar“, pričom koju smatraju bezvremenom i koja inspiriše generacije čitalaca, stekao je svetsku reputaciju.

„Priručnik za ratnika svetlosti“ zamišljen je kao vodič uz roman „Alhemičar“. On sadrži jedinstvena uputstva kako da svaki čovek otkrije ratnika svetlosti u sebi, šta mu je uopšte potrebno da postane ratnik: da pre svega poštuje život, da ume da prihvati svaki neuspeh, da cilj njegove potrage bude ostvarenje sebe kao osobe kakva želi da bude.

U ovoj jednostavnoj i neponovljivoj knjizi čitalac će otkriti spoj istinske humanističke filozofije i hvalospeva čovekovom pregnuću. Dok se Koeljove čudesne parabole, mudre i poetske izreke, kao zasebne celine, smenjuju jedna za drugom kao kakvi savremeni psalmi, pisac nas poziva da svoj život usaglasimo sa svojim snovima, da prigrlimo neizvesnost i nepredvidljivost života kao neminovnost i ne ustuknemo pred izazovima sopstvene i neponovljive sudbine.

Izdavačka kuća Laguna objavila je do sada dva romana Paula Koelja: „Alhemičar“ i „Rukopis otkriven u Akri“. (danubeogradu.rs)

loading...