Naslovna » Izlasci » Film » „Mamin sin“ u bioskopima
Mamin sin

„Mamin sin“ u bioskopima

Francuska komedija „Mamin sin“ (Me, Myself And Mum) od 10. aprila prikazivaće se u beogradskim bioskopima.

Ova, po mnogo čemu nesvakidašnja komedija, osvojila je čak pet nagrada Cezar, i veoma zasluženo dobila pozitivne kritike širom sveta.

Prilično temperamentna pripadnica višeg srednjeg staleža, gospođa Galijen, ima troje dece, od kojih dvoje smatra svojim sinovima, a trećeg zove Gijom. Sasvim opravdano, jer taj tinejdžer sebe ne doživljava kao dečaka, već više kao devojčicu ili u najbolju ruku kao homoseksualca.

Ali kako jedna majka može tako objektivno da se ponaša? I zašto? Kroz seriju neprijatnih iskustava, Gijom će polako otkrivati ko je on zapravo i uspeće da se odupre njenom opasnom uticaju.

„Moje najranije sećanje na majku je bilo kad sam imao četiri ili pet godina. Ona je pozvala moja dva brata i mene za sto i rekla: ‘Dečaci, Gijome, večera!’ A poslednji put kad smo razgovarali preko telefona, završila je razgovor rečenicom: ‘Čuvaj se, velika moja devojko.’ Između ta dva sećanja, bilo je dosta nesporazuma.“

Scenarista, glavni glumac i reditelj Gijom Galijen kaže: „Da biste snimili dobar film neophodno je da u scenariju imate ženu i pištolj, tako kažu. U mom filmu ženu igra muškarac, a umesto pištolja ja imam jorgan. Ali, kaže se, takođe, da u filmovima treba govoriti o onome što ti je poznato. Ja znam muškarca koji, ogrnut jorganom, izgleda kao lepa žena. Zar ne, mama?“ (danubeogradu.rs)

loading...