Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Unchained Band, Dan zdravlja, Torre David
Unchained Band
Unchained Band

Mini BG vesti: Unchained Band, Dan zdravlja, Torre David

»»» Danas, 5. aprila od 19.00, na platou Milana Mladenovića ispred DOB, biće održan koncert grupe Unchained Band – Tribute to Nirvana.

»»» Briga o zdravlju i prevencija bolesti glavne su teme i ovogodišnjeg Dana zdravlja, koji će se održati u nedelju, 6. aprila, od 9.00 do 12.00 na prostoru Sportskog centra „Olimp“.

»»» U okviru programa „Belgrade.Spaces: LAB / Big Projects“, 7. aprila od 10.00 u Dvorani KCB (Kolarčeva 6) biće organizovana projekcija dokumentarnog filma „Torre David“ i prateća panel diskusija na kojoj će biti i koautor filma, Danijel Švarc.

»»» Povodom petnaestog rođendana, koji će biti obeležen u nedelju, 6. aprila od 17.00, Dečje pozorište „Pan teatar“ poziva decu i roditelje na besplatnu predstavu i prigodno rođendansko slavlje. Na repertoaru će biti predstava „Ala je lep ovaj svet“, čija je premijera održana u februaru ove godine.

»»» U ponedeljak, 7. aprila od 18.00, u Galeriji SANU, biće održan koncert klasične muzike. Nastupiće Minja Marčetić (flauta) i Dragana Raić (klavir). Na programu su dela Baha, Telemana, Nilsena, Konjovića i drugih. Ulaz je slobodan.

»»» Na sceni Das Boot (UK Parobrod), 8. aprila od 21.30 biće održan koncert FMU svira Jazz na kome će nastupiti Jovan Antić (vokal), Vladan Veljković (klavir), Aleksandar Petrović (gitara) i Miloš Grbatinić (bubnjevi). Ulaz u klub u Kapetan Mišinoj 6a je besplatan.

»»» U nedelju 6. aprila od 11.00, u Konaku kneginje Ljubice biće organizovana posebna šetnja „Gospodarica sopstvenog dvora„. Ovo je prvo u nizu tematskih vođenja u ciklusu „Libade i krinolina – Beograđanke u prošlosti“, čiji je autor istoričarka umetnosti i književnica, Tamara Ognjević.

»»» U SRC „Tašmajdan“ u subotu i nedelju, 5. i 6. aprila, biće održan, 12. po redu, Međunarodni Trofej Beograda u skokovima u vodu. Takmičenje će se u subotu odvijati od 9.00 do 12.00 i od 16.00 do 20.00, a u nedelju od 9.00 do 12.00. Na takmičenju će, u kategorijama juniori i kadeti, učestvovati 13 klubova iz Srbije, Bugarske, Hrvatske, Mađarske i Turske. Ulaz je besplatan.

»»» JKP „Infostan“ u saradnji sa Jahting klubom „Kej“ tradicionalno nagrađuje redovne platiše besplatnim razgledanjem Beograda sa reka. Pravo na besplatno krstarenje ostvaruju sva domaćinstva koja redovno izmiruju svoje obaveze, pri čemu svaki korisnik dobija vaučer za četiri osobe. Besplatna krstarenja Dunavom i Savom su radnim danima od 18.00 do 20.00, pri čemu je neophodno rezervisati besplatnu plovidbu, dan pre krstarenja, pozivom na brojeve telefona 064/8251-120 ili 064/8251-170. Ulaznica za besplatno krstarenje je uplatnica objedinjene naplate, na kojoj je naznačeno „Zahvaljujemo što redovno izmirujete svoje obaveze“.

»»» U nedelju, 6. aprila od 20.00, u Domu omladine Beograda publiku očekuje Demo masters 18. Nastupiće bendovi Front, Case Remnant, Kasirke, Antiinfrakt, Limbo, Iznebuh, a gostuje sastav Cotton Pickers. Ulaznica košta 100 dinara.

»»» U ponedeljak, 7. aprila od 18.00, u Konaku kneginje Ljubice (Kneza Sime Markovića 8) biće održana Tribina ljubitelja istorije Beograda. Profesor dr Momčilo Pavlović govoriće na temu „Od atentata do početka Velikog rata 1914“. Ulaz je slobodan.

»»» JKP „Parking servis“ je, u okviru društveno odgovorne akcije „Parkiraj i bicikliraj – zeleni točkovi„, započelo treći ciklus koji će trajati do 1. novembra. Bicikli se mogu, kao i prethodne godine, preuzimati na tri parkirališta – „Sava centar“, „Ada Ciganlija“ i „Milan Gale Muškatirović“. Od ove sezone, korisnici koji parkiraju jedan automobil mogu na svoje ime, a po ceni parkiranja, da iznajme dva električna bicikla i prateću opremu – kacigu i ranac.

»»» „Veletržnica Beograd“ u nedelju, 6. aprila, ponovo sprovodi akciju „Dan niskih cena„, kada će sveže voće i povrće moći da se kupi po cenama nižim i do 75 odsto. Građani će moći da kupe voće i povrće po najpovoljnijim cenama u pakovanju od pet kilograma i više. Proizvođači će na svojim platoima istaći proizvode koji su na popustu. Na „Dan niskih cena“ od 8.00 ulaz i parking su besplatni. (danubeogradu.rs)