Naslovna » BG servis » Novi parkić i teren u Rakovici
Parkić i teren u Rakovici
Parkić i teren u Rakovici

Novi parkić i teren u Rakovici

U nastavku akcije „Parkići za sve“ u Rakovici uređena je zelena površina u Ulici usek u naselju Kijevo, gde je izgrađen sportski teren i parkić za decu.

Opština Rakovica, zajedno sa građanima Ulice usek, obezbedila je mališanima novu zelenu oazu. Pred velikim brojem dece i roditelja teren je svečano otvorio predsednik opštine Rakovica Milosav Miličković.

– Ovo naselje je godinama bilo zapušteno. Prošlog meseca prvi put je promenjen asfalt posle više od dve decenije. Odlučili smo da napravimo nešto i za mališane u ovom delu Rakovice. Zajedno sa građanima ovog naselja uredili smo deo opštinske zemlje i pretvorili ga u malu oazu za decu – rekao je Miličković.

Na terenu dimenzija 16 puta deset metara postavljen je teren za koš i golovi za mali fudbal. Pored terena postavljeno je osvetljenje, tako da će moći da se koristi i u večernjim časovima. Parkić koji je izgrađen pored terena dobio je klupice, klackalice, ljuljaške, vrtešku i tobogan. Na tlo je posuta mekana malč podloga koja služi za bezbednu igru dece.

Opština Rakovica je u okviru akcije „Parkići za sve“ u poslednjih godinu i po dana uredila i izgradila više od 40 parkića, igrališta, sportskih terena i drugih zelenih površina u opštini. (Beoinfo)

loading...