Naslovna » BG servis » Predsednik Skupštine grada Beograda – Nikola Nikodijević
Nikola Nikodijević
Nikola Nikodijević

Predsednik Skupštine grada Beograda – Nikola Nikodijević

Dosadašnji član Privremenog organa, Nikola Nikodijević (SPS) izabran je za predsednika Skupštine grada Beograda. Odbornici novog saziva Skupštine grada izabrali su Nikodijevića sa 84 glasa, od 102 odbornika, koliko je ukupno glasalo.

Predlažući, kao izvestilac, Nikolu Nikodijevića za predsednika Skupštine grada, Aleksandar Antić je istakao da je Nikodijević diplomirani pravnik i odbornik u prethodna dva mandata, kao i da je bio član Privremenog organa.

– Reč je o kandidatu koji sa puno kvaliteta može na najodgovorniji način da predvodi gradski parlament. Za sve vreme svog političkog delovanja pokazao je posvećenost gradu Beogradu i radio na rešavanju problema Beograđana. U svemu tome bio je više nego uspešan – rekao je Antić.

Dužnost zamenika predsednika Skupštine grada obavljaće Andrea Radulović (SNS). Za sekretara Skupštine grada izabrana je Sonja Podunavac, a za zamenika sekretara Vukica Lončar.

Na početku sednice kojoj je predsedavao Profir Rančić, najstariji odbornik, izabrani su članovi Verifikacionog odbora, koji su potvrdili mandate odbornika Skupštine grada.

Sekretar Privremenog organa Goran Vesić obavestio je odbornike da su formirane odborničke grupe, i to lista Aleksandar Vučić „Budućnost u koju verujemo“, koja broji 63 člana i koju će predvoditi Aleksandar Jovičić, SPS-JS, koju čini deset odbornika, a predvodi je Nikola Prelević, odbornička grupa DSS-a sa devet odbornika, čiji će šef biti Andreja Mladenović, odbornička grupa DS-a sa 21 odbornikom, predvodi je Balša Božović, odbornička grupa PUPS-a ima šest članova i predvodi je Milan Krkobabić, kao i Aleksandra Hristić, koja će nastupati kao saomostalni odbornik u ime Nove stranke.

Odbornici su minutom ćutanja odali poštu Jovanu Krkobabiću, preminulom potpredsedniku Vlade Republike Srbije.

Odbornici su danas izabrali i članove Administrativno-mandatne komisije.

Skupština grada Beograda ima ukupno 110 odbornika.

Različiti pristupi, ali isti cilj: Za bolji život u Beogradu

Novoizabrani predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević obraćajući se odbornicima zahvalio je na ukazanom poverenju i istakao da se oseća počastvovanim što će u narednom periodu obavljati dužnost predsednika Skupštine grada Beograda.

– Ovo je velika dužnost i obaveza, jer odluke Skupštine grada imaju veliki značaj za budućnost Beograda. Ovaj parlament postao je simbol demokratije poslednjih nekoliko godina zbog standarda i principa koji su bili uvedeni, ali i zbog toga što je opozicija imala konstruktivan pristup. Na svima nama je da u narednom periodu taj ugled sačuvamo. Verujem da, iako imamo različite pristupe, svi imamo isti cilj, a to je da se u Beogradu živi bolje i da se razvija. Pred nama je težak period i puno posla. Borićemo se za povećanje zaposlenosti, očuvanje komunalnih sistema i verujem da ćemo u tome uspeti. Uloga svakoga od nas je vrlo bitna, a opozicija će nam biti korektiv, jer bez dobre opozicije nema ni dobre vlasti – istakao je Nikodijević. (Beoinfo)

loading...