Naslovna » BG špijun » Prvi maj u Novom Sadu i okolini
Novi Sad - Štrand
Novi Sad - Å trand

Prvi maj u Novom Sadu i okolini

Produženi vikend koji je omogućio ovogodišnji prvomajski praznik, idealan je za posetu Novom Sadu i okolini.

Prvi majski dani su i svojevrsno „otvaranje sezone“ aktivnog odmora u prirodi. Pročitajte kako i gde provesti praznik u Novom Sadu i okolini…

Štrand

Prisustvujte svečanom otvaranju plaže Štrand uz muzički program na glavnoj bini, od 10.00 do 16.00.

Kamenički park

Tradicionalni prvomajski uranak, uz mogućnost paljenja vatre na označenim ložištima.

Fruška gora

Pored posete poznatim izletištima, mogući su obilasci fruškogorskih manastira, zatim Starih Ledinaca odakle se polazi na terensko jahanje (Aktivna Frupka, 064/1127-983), vinarije u Čereviću, Banoštoru, Vrdniku, Starom Rakovcu, Ledincima i Irigu.

Banja Vrdnik

Uživajte u otvorenim i zatvorenim termalnim bazenima hotela Termal i Premier Aqua.

Koviljsko-petrovaradinski rit

Pored obilaska Koviljskog manastira, moguće je provozati se ritom brodićem za organizovane grupe od dvadesetak osoba ili iznajmiti čamac za individualce, a posebnu draž predstavlja vožnja fijakerom i posle toga degustacija proizvoda od mangulice (Sava Graorac, 064/1532-367).

Begečka jama

Na ovoj izuzetnoj lokaciji kraj Dunava, ljubitelji ribolova mogu iskoristiti priliku da se dokažu u pecaroškim sposobnosti i ulove nešto od bogatog ribljeg fonda, kupovinom posebne dnevne karte (uz posedovanje dozvole za ribolov). Za sve ostale koji vole lokalne gurmanske specijalitete mogu posetiti lokalne salaše, čarde ili restorane.

Čenejski salaši

Pored degustacije lokalnih specijalteta, uživanja u prirodnim lepotama, tamburaškoj muzici, moguće je pešačenje u prorodi, vožnja fijakerom, ali sve uz prethodnu najavu. Kontakte salaša možete preuzeti OVDE.

Dunav

Dunav je izuzetan potencijal za upražnjavanje različitih aktivnosti, a za sve one koji nemaju sopstveno plovilo, omogućeno je razgledanje Novog Sada i okoline sa katamarana koji polazi sa Špica na plaži Štrand (Dunavski rafting – 063/8251-982). Za dodatno opuštanje uz vino i tamburaše predlažemo posetu nekoj od brojnih čardi na Dunavu.

Žabalj

Za sve koji imaju razvijen takmičarski duh, predlažemo da se oprobaju u golfu (Golf centar, 021/530-003), a posle toga da probaju neke od specijaliteta u restoranima domaće kuhinje i salašima.

Sremski Karlovci

Za sve koji su voljni da probaju neke od autohtonih sorti vina, medenu rakiju ili kuglof, prava destinacija su Sremski Karlovci (021/883-855). (danubeogradu.rs)