Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sava centar: Afro-Cuban All Stars 17. maja
Afro-Cuban All Stars
Afro-Cuban All Stars

Sava centar: Afro-Cuban All Stars 17. maja

U Velikoj dvorani Sava centra, 17. maja od 20.30, biće održan koncert sastava Afro-Cuban All Stars.

Ulaznice po cenama od 1.900, 2.200 i 2.500 dinara mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i na blagajnama Sava centra, Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, „Ušće“ SC i putem sajtova kombankarena.com i eventim.rs.

Frontmen jednog od najuspešnijih kubanskih bendova Juan de Marcos González, jedan je od najzaslužnijih za širenje popularnosti benda ali i afro-kubanske muzike po svetu.

Njihov album iz 1997. godine „A Toda Cuba Le Gusta“ prvi je snimljen tokom legendarne Buena Vista Social Club sesije.

Bend sa muzičarima svih generacija neguje čitav spektar latino ritmova među kojima su mambo, ča ča ča, rumba, son montuno, timba, danzon, abakua i bolero.

„Koristimo svo nasleđe kubanske muzike kako bismo stvorili zvuk budućnosti“, izjavio je Juan de Marcos González o muzici koju stvaraju.

Tokom godina mnogi muzičari iz benda postali su međunarodne zvezde među kojima su briljantni izvođači kao što su Ruben Gonzales, Ibrahim Ferrer, Guillermo Rubalcava, Amadito Valdes i Manuel „The Guajiro“ Mirabal.

Tokom više od dve decenije uspešne karijere, Afro-Cuban All Stars može se pohvaliti sa više Gremi nominacija, nekoliko dokumentarnih i igranih filmova koji su snimani o njima i u kojima su i sami učestvovali, čime definitivno nose titulu najpoznatijeg i najuspešnijeg kubanskog orkestara. (danubeogradu.rs)

loading...