Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Stiven Sigal u Beogradu… svira bluz!
Stiven Sigal
Stiven Sigal

Stiven Sigal u Beogradu… svira bluz!

U Velikoj dvorani Sava centra, 24. juna od 20.30, nastupiće Stiven Sigal (Steven Seagal) sa svojim bluz bendom.

Ulaznice za koncert Stivena Sigala u prodaji su po cenama od 2.500, 2.900 i 3.500 dinara.

Ljubav prema bluz muzici, Stiven Sigal neguje od detinjstva a mnogi bi se iznenadili činjenicom da se muzikom bavi mnogo duže nego glumom. Prvu gitaru dobio je u svojoj 12. godini i od tada bez prestanka svira bluz.

Sviranje je usavršavao godinama a ljubav prema muziciranju je delio i svirajući sa najuticajnijim bluz legendama među kojima su Bi Bi King, Bo Didli, Džon Li Huker i drugi.

Ovaj nosilac crnog pojasa sedmi dan i aikido majstor, objavio je svoj prvi album „Songs from the Crystal Cave“ 2005. godine kombinujući bluz, pop, džez i rege na kome je usnu harmoniku svirao Stivi Vonder (Stevie Wonder). Album je bio među najprodavanijima na evropskom tržištu. U narednom „Mojo Priest“ iz 2007. ostao je veran bluzu a kritičari ga proglašavaju jednim od najboljih bluz albuma te godine u kojem se u punom svetlu iskazuje Sigalovo sviračko umeće.

Njegov urođeni talenat i posvećenost bluzu je očigledan u muzici koju piše i svira. Čak je i legendarni Bi Bi King potvrdio: „Stiven je sjajan gitarista“. Malo kome je poznato da Sigal poseduje i jednu od najvećih kolekcija bluz gitara na svetu.

Trenutno radi na trećem albumu ali pre toga, u junu i julu, odlučio je da obiđe Evropu a na njegovom putu naći će se i Beograd.

Ne propustite jedinstvenu priliku da uživo vidite zvezdu koja je do sada snimila više od 40 filmova, dve velike TV serije, poseduje crni pojas sedmi dan i Shihan u aikidu a učenici ga nazivaju „Take Sensei“, u ulozi u kojoj ga do sada nikada niste videli – sa gitarom i iza mikrofona.

Organizator koncerta je Arena Beograd. (danubeogradu.rs)
Britanska zastava

loading...