Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Supernatural: Prvi park-lavirint u Srbiji
Supernatural park - park-lavirint
Supernatural park - park-lavirint

Supernatural: Prvi park-lavirint u Srbiji

Na Adi Huji, u Supernatural parku, sađenjem 2.000 sadnica poluzimzelenog žbunja – ligustruma polako nastaje prvi park-lavirint u Srbiji.

Park-lavirint će biti na kružnom prostoru prečnika 26 metara.

Sadnja je počela proteklog vikenda; učestvovale su i poznate ličnosti i održane ekološke radionice za decu, o reciklaži, čaju, lekovitom bilju i organskoj hrani.

Osnivač Supernatural parka, Srđan Stanković rekao je da se sađenjem ligustruma i sedam „kovrdžavih vrba“, koje su najidealnije drvo za podunavski pojas, nastavlja revitalizacija Ade Huje.

Naglasio je da je prvi park-lavirint i umetničko delo – u sredini je skulptura Viktora Kiša, a u lavirintu će biti i sedam klupa za odmor. Biće potrebna jedna i po do dve godine da danas zasađeno žbunje koje je i najbolje rešenje za živu ogradu na Adi Huji, dostignu punu formu – do dva metara.

Stanković je podsetio da će 27. aprila na Adi Huji biti Osmi Supernatural festival na kojem će se govoriti o Dunavskoj strategiji, kulturi Podunavlja. Biće održan i mali sajam ekoloških organizacija i pijaca lokalnih proizvođača autentičnih domaćih proizvoda. (danubeogradu.rs)

loading...