Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Thomas Lehn i Benoit Moreau u KC Rex
Instrumenti - Thomas Lehn i Benoit Moreau
Instrumenti - Thomas Lehn i Benoit Moreau

Thomas Lehn i Benoit Moreau u KC Rex

U utorak, 22. aprila od 20.30, u KC Rex (Jevrejska 16) ovogodišnji Ring Ring festival najaviće Thomas Lehn i Benoit Moreau.

U okviru evropske turneje, nemački improvizator i kompozitor Thomas Lehn (svira analogni sintisajzer) i švajcarski improvizator Benoit Moreau (svira toypiano), održaće koncert u Beogradu.

Domaća publika je imala priliku da upozna Thomasa Lehna na nastupima u okviru Ring Ring festivala u dva navrata, a u pitanju je jedan od najznačajnijih izvođača elektronske muzike danas. Dugogodišnji član ansambla Rue du Nord iz Lozane, Benoit Moreau, pre nekoliko godina je u okviru Swiss Balkan Creative Music Workshop imao turneju i sa našim uzdanicama, Svetlanom Maraš, Robertom Roszom i Lukom Toyboyem.

Zvučna istraživanja ove dvojice inovatora su, s jedne strane inspirisana grafički notiranim kompozicijama nastalim na osnovu crteža Hidenorija Motooka i tekstova koje je napisao Samuel D, a s druge strane improvizacija kreće iz toypiana i kroz elektronske naprave hrani analogni sintisajzer, koji svira Lehn.

Ovaj koncert je odlična najava za Ring Ring festival, koje će sledećeg meseca, po 19. put biti održan u Beogradu, a čiji program će biti zvanično objavljen posle uskršnjih praznika.

Ovaj koncert je ostvaren u saradnji sa Gete Institutom u Beogradu, uz podršku koju su dali grad Lozana i švajcarska Pro Helvetia. Ulaznice se mogu kupiti u KC Rex, po ceni od 250 dinara. (danubeogradu.rs)