Naslovna » Izlasci » Film » Triler „Virtuelna svest“ od 17. aprila u bioskopima
Virtuelna svest

Triler „Virtuelna svest“ od 17. aprila u bioskopima

U kom trenutku će tehnologija prevazići i pokušati da „isključi“ čovečanstvo pogledajte od 17. aprila u novom filmu „Virtuelna svest“ (Transcendence). Publika će biti u prilici da vidi Džonija Depa u napetom SF trileru, u najmračnijem izdanju do sada.

Legendarni Džoni Dep glumi istraživača iz bliske budućnosti koji biva „priključen“ na Internet čime uspeva da postane „svesna mašina koja prevazilazi granice biologije“.

Dvojica vodećih informatičara, Vil Kaster i njegov prijatelj Maks Voters rade na svom tehnološkom čudu, dok se radikalna antitehnološka organizacija (RIFT – Revolucionarna nezavisnost od tehnologije) bori protiv kreiranja sveta u kojem kompjuteri mogu da nadmaše mogućnosti ljudskog mozga.

Kaster je na korak da stvori mašinu sa veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. Kontroverzni eksperimenti su ga učinili poznatim ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat. Ipak, i protiv svoje volje oni mu pomažu da stigne do finalne faze projekta: Kaster postaje izvor ljudskih emocija za mašinu! Njegova supruga Evelin i prijatelj Maks postaju svesni da više ne mogu da kontrolišu Vila koji žudi za sve većim saznanjima i moćima.

Film „Virtuelna svest“ režirao je oskarovac Voli Fister, slavni direktor fotografije svih najuspešnijih filmova Kristofera Nolana (Betmen trilogija, Memento, Početak).

Pored Džonija Depa uloge tumače Morgan Frimen, Kejt Mara, Kilijan Marfi, Pol Betani, Kol Hauzer, Džoš Stjuart, Rebeka Hol i Klifton Kolins. (danubeogradu.rs)