Naslovna » Izlasci » Pozorište » UK Palilula: Flamenco de ida y vuelta, 10. maja
Pedro Fernandez
Pedro Fernandez

UK Palilula: Flamenco de ida y vuelta, 10. maja

Predstava „Flamenco de ida y vuelta“ u izvođenju čuvenog flamenco plesača Pedra Fernadeza i njegove trupe Embrujo biće izvedena 10. maja od 20.00 u UK Palilula na sceni „Stamenković“.

Predstava je autobiografska priča kojom će autor skrenuti pažnju publike na sociološke probleme i učaurenost društvenog sistema. Ovaj mjuzikl predstavlja flamenco forme „de ida y vuelta“ odnosno flamenco od rodne Španije do daleke latinske Amerike i nazad.

Tokom svog boravka na tlu Latinske Amerike, flamenco je upijao uticaje nove sredine. Obogaćen muzikom i kulturom, izrastao je u „novi oblik flamenca“ i kao takav se vratio u svoju domovinu.

Delo ukazuje na efekat koji je proizvela migracija Španaca u Latinskoj Americi uticavši ne samo na kulturu i običaje već i na pogled na svet, čak i na sam život, naročito mladih ljudi.

Predstava je vanvremenska priča jer ne pokazuje samo realnost iz prošlosti već i realnost u kojoj živimo. Priča je pozivnica za sanjarenje, povratak u vreme nevinosti i na taj način povezivanje sa energijom potrebnom za ostvarenje najiskrenijih i najdubljih ciljeva.

Pored predstave, u UK Palilula će 10. maja biti održana i radionica koju će voditi Pedro Fernandez a na kojoj će svi posetioci koji dođu sa kupljenom kartom moći besplatno da nauče jedan korak iz predstave.

U okviru majske turneje na prostorima Balkana, ova trupa će nastupiti još i u Podgorici, Cetinju, Mostaru i Novom Sadu. Zanimljivo je da je članica grupe iz Madrida i plesačica srpskog porekla, Saška Šašić La Sali. (danubeogradu.rs)

loading...