Naslovna » BG servis » Voz „Hellas“: Beograd – Skoplje – Solun od 9. maja
Železnice Srbije
Železnice Srbije

Voz „Hellas“: Beograd – Skoplje – Solun od 9. maja

Međunarodni putnički voz „Hellas“ ponovo će saobraćati na relaciji Beograd – Skoplje – Solun, od 9. maja.

Voz će iz Beograda polaziti u 18.45, a dolazak u Solun po redu vožnje predviđen je u 11.10 sledećeg dana. U povratku iz Soluna polazak voza je u 15.52, a dolazak u beogradsku železničku stanicu u 5.33. Ovaj međunarodni voz u svom sastavu imaće vagone za sedenje, kušet kola i vagone za prevoz praćenih automobila.

Vozne karte u 2. razredu na relaciji Beograd – Solun u promotivnom periodu, koji će trajati od 10. maja do 10. juna, biće 30 odsto jeftinije. Tako će karta u jednom pravcu koštati 33,80 evra, a povratna 47,60 evra. Ukoliko putnici imaju legitimaciju Rail Plus, kartu će platiti jeftinije za još 25 odsto, tako da će ih povratno putovanje koštati samo 35,70 evra.

Za putovanje od Niša do Soluna, tokom promotivnog perioda, u jednom pravcu biće potrebno izdvojiti 22,20 evra, a za povratno putovanje 31,20 evra. Uz Rail Plus legitimaciju povratna karta Niš – Solun – Niš koštaće 23,40 evra.

Deca do četiri godine prevoziće se besplatno ukoliko se za njih ne zahteva posebno mesto za sedenje ili ležaj, a za decu uzrasta od četiri do 12 godina karte će biti 50 odsto jeftinije.

Cena ležaja u kušet kolima za putovanje u jednom smeru iznosi osam evra, a za povratno putovanje 16 evra.

Za prevoz automobila u jednom smeru treba izdvojiti 47,20 evra, dok se za povratnu kartu odobrava povlastica od 50 odsto. To znači da povratna karta za prevoz automobila iznosi koliko i cena prevoza u jednom smeru, odnosno 47,20 evra.

Promotivni period za prodaju karata po 30 odsto jeftinijoj ceni trajaće do 10. juna, a posle toga putnici će imati pravo na povlasticu od 20 odsto za kupovinu povratnih karata. Cene u međunarodnom železničkom saobraćaju izražene su u evrima, a plaćanje se obavlja u dinarskoj protivvrednosti.

U saradnji sa makedonskom i grčkom železničkom kompanijom, „Železnice Srbije“ na ovaj način ispunjavaju obećanje da će postepeno vraćati u saobraćaj međunarodne železničke linije u putničkom saobraćaju, koje su ukinute u prethodnom periodu. Međunarodni voz Beograd – Solun, naime, ne saobraća od februara 2011. godine, pošto su „Grčke železnice“ donele jednostranu odluku o ukidanju ovog voza. (danubeogradu.rs)

loading...