Naslovna » Izlasci » Zemunski kej: Restoran „Venecija“ ponovo otvoren
Restoran Venecija

Zemunski kej: Restoran „Venecija“ ponovo otvoren

Posle kraćeg prekida u radu restoran „Venecija“ (Zemunski kej) ponovo je otvoren sa željom da zablista novim sjajem i da ponovo postane kultno mesto.

Građevinska filma „Planum“ otvorila je restoran „Venecija“ u stoprvoj godini postojanja uz nadu da će i dalje biti spona između Zemunaca i Beograđana, ali i mesto koje gosti iz inostranstva ne mogu zaobići.

Karakteristični crveno-beli stubovi podsetiće goste na venecijanske kanale. Ovde gondole zamenjuju stolovi, a gondolijere spretni i uslužni konobari. Tokom toplih dana, boravak u letnjoj bašti sa predivnim pogledom na Dunav, podsetiće na stara dobra vremena.

U ponudi su specijaliteti od rečnih i morskih riba, standardna jela od mesa, rižota, pizze, paste i druga jela. Bogata vinska karta i karta pića pružiće gostina šansu da u jelu uživaju i lepo se provedu.

Podignuta 1913. godine, „Venecija“ je brzo stekla reputaciju jednog od najboljih zemunskih restorana i to je držala punih 100 godina. Tu su se često mogli videti najugledniji stanovnici Zemuna i Beograda. I u novije vreme restoran „Venecija“ bio je mesto gde su se okupljale najpoznatije ličnosti iz prestoničkog javnog života, kultno mesto Zemunaca, nezaobilazno mesto stranaca i posetilaca Beograda. (danubeogradu.rs)