Naslovna » Izlasci » Sport » Beograd domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine
Beograd domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine
Beograd domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine

Beograd domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017. godine

Beograd će biti domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici 2017.godine, odlučeno je u Frankfurtu većinom glasova Evropskog odbora za atletiku.

Posle izuzetno uspešne prezentacije Atletskog saveza Srbije (ASS) iza našeg glavnog grada ostali su predstavnici Poljske i Turske.

– Ovo će biti najveće organizovano takmičenje u istoriji sprske atletike i čast nam je što će upravo Beograd biti domaćin ovog velikog događaja. Pripreme za Evropski šampionat u dvorani počeće već od ponedeljka – istakao je generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković.

Ugovor o organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu potpisali su predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i generalni direktor Kristijan Milc i predsednik evropske atletske organizacije Hansjorg Virc.

„Ponosni smo zato što će Beograd biti domaćin najboljih evropskih atletičara! Beograd je grad sporta. Prilikom izbora nove gradske administracije istakli smo da nam je želja da naš grad bude domaćin što više međunarodnih sportskih manifestacija.

Ovako velike manifestacije imaju mnogo veći značaj od sportskog događaja i prilika su da se u Evropi promovišu naša kultura, istorija i turistička ponuda.

Zahvalni smo Atletskom savezu Srbije na svemu što su učinili da Beograd bude domaćin Evropskog dvoranskog prvenstva u atletici. Verujemo da će nas naši atletičari na ovom prvenstvu obradovati sportskim uspesima i medaljama“, piše u saopštenju gradske vlade. (Beoinfo)