Naslovna » BG svaštara » Nauka » Dom omladine Beograda: Besplatna Škola astronomije
Mlečni put (foto: NASA)
Mlečni put (foto: NASA)

Dom omladine Beograda: Besplatna Škola astronomije

U sklopu besplatnih obrazovnih programa za mlade, u Domu omladine Beograda biće pokrenuta Škola astronomije u saradnji sa studentima Matematičkog fakulteta.

Škola astronomije namenjena je mladima od 15 do 25 godina, a časovi će se održavati tokom maja i juna 2014. godine, u 14 termina od 11. maja, i to nedeljom (od 18.00 do 20.00) i utorkom (od 20.00 do 22.00) u Domu omladine Beograda.Za dž

Škola astronomije namenjena je onima koji su veoma zainteresovani za prirodne nauke, naročito astronomiju i astrofiziku, onima koji planiraju da svoje školovanje nastave u oblastima astronomije, astrofizike, astroinformatike, računske mehanike i astrodinamike. Učešće je besplatno, a prijave su obavezne putem mejla radionice@domomladine.org.

Broj polaznika je ograničen na 15 do 20. Potrebno je poslati svoje lične podatke, kontakt broj telefona i motivaciono pismo, sa navedenim ocenama iz škole ili nagradama sa takmičenja, za koje kandidat veruje da su mu preporuka. Prednost će imati kandidati sa neophodnim predznanjem iz matematike i fizike ili vannastavna aktivnost ili istraživanje koji dokazuju zainteresovanost. (danubeogradu.rs)

loading...