Naslovna » BG servis » Gradska čistoća: Ne ostavljajte smeće
Prvomajski uranak
Prvomajski uranak

Gradska čistoća: Ne ostavljajte smeće

JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sugrađane koji će prvomajske praznike provesti na nekom od gradskih izletišta da iza sebe ne ostavljaju smeće, kako bi zelene površine ostale čiste i uredne.

Godinama unazad, posle 1. maja, ponavlja se, nažalost, ista slika. Iza izletnika ostaju staklene i plastične flaše, čaše, kese, ostaci hrane, pikavci, limenke i ostalo smeće. Takođe, raspaljivanje roštilja na mestima koja za to nisu predviđena i neugašena vatra predstavljaju veliku opasnost, jer mogu da izazovu požare i da ugroze prirodu i ljudske živote.

„Da bi svi sugrađani i gosti Beograda mogli da uživaju u praznicima na otvorenom, potrebno je samo malo truda. Apelujemo na sugrađane da otpad sakupe u kese i odnesu ih do najbliže korpe ili kontejera, a pored postojećih, ekipe ‘Gradske čistoće’ postaviće i dodatne sudove za odlaganje otpada sa beogradskih izletišta.

Samo na taj način, Košutnjak, Ada Ciganlija, Topčider, Avala, Zvezdarska šuma i ostale zelene površine neće postati deponije za čije čišćenje će posle praznika biti potrebno i nekoliko dana. Nadamo se da će se i sugrađani, zajedno sa zaposlenima u ‘Gradskoj čistoći’ potruditi da Beograd 2. maja osvane čist i uredan“, navodi se u saopštenju. (Beoinfo)